liveblog | 19 oktober 2023

112-nieuws donderdag 19 oktober: Boetes in autoluwe Nieuwstad • Kind aangereden • Busjes botsen

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 19 oktober 2023, 21:30 uur
21:30

Politie gaat boetes uitdelen in autoluwe Nieuwstad

De politie gaat vanaf vandaag boetes uitdelen aan automobilisten in de Nieuwstad, de rosse buurt in Stad. Die is sinds 25 september van dit jaar autoluw.
'De afgelopen weken is door de politie en handhaving gewaarschuwd', zegt teamchef Gerard de Jonge op X. 'vanaf heden wordt er verbaliserend opgetreden.'
19:30

Bestelbusjes botsen in Veendam

Op de Sorghvlietlaan in Veendam zijn donderdagavond op de kruising met de Gelrelaan twee bedrijfsbusjes op elkaar gebotst. De hulpdiensten zijn ter plaatse.
De twee bestuurders worden onderzocht door ambulancemedewerkers. Of ze mee moesten naar het ziekenhuis is niet bekend.
Hulpdiensten in Veendam
Hulpdiensten in Veendam © Dennie Gaasendam
15:20

Scooter en fietser in botsing bij de Westerhaven

Aan de Westerhaven in Groningen, in de buurt van de Eendrachtsbrug, heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een fietser. Daarbij raakte de fietser gewond. Het slachtoffer is behandeld op straat en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Omstanders en politie ontfermen zich over het slachtoffer van de aanrijding
Omstanders en politie ontfermen zich over het slachtoffer van de aanrijding © 112Groningen.nl
14:55

Aanrijding op Meeuwerderweg in Stad

Op de Meeuwerderweg in de Oosterpoortwijk in stad Groningen heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een voetganger. Daarbij raakte de voetganger, een kind, licht gewond. Volgens een 112-fotograaf stak het jongetje plotseling over. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Een politieauto na de aanrijding op de Meeuwerderweg in Stad
Een politieauto na de aanrijding op de Meeuwerderweg in Stad © 112Groningen.nl
14:55

Bestuurder rijdt opnieuw met drugs achter het stuur

De politie in het Westerwartier heeft voor de tweede keer een bestuurder betrapt op het rijden met drugs, meldt ze vandaag op Instagram. Dat gebeurde woensdag in Aduard.
09:30

Vrachtwagen geborgen op ring zuid, file is opgelost

De file bij knooppunt Euvelgunne in Stad is opgelost. De vrachtwagen die betrokken was bij het ongeluk op de zuidelijke ringweg, is geborgen.