SC Veendam passeert FC Emmen op ranglijst

EMMEN - Sportclub Veendam is FC Emmen gepasseerd op de ranglijst. De ploeg won maandagavond aan de Meerdijk met 2-0. Het was de eerste uitzege van het seizoen.
Het duel was van een zeer matig niveau en kende weinig hoogtepunten. Veendam kwam na een half uur op voorsprong door een doelpunt van Opoku. Een aanval via Hoxhaj en Lambooij werd na ruim een half uitstekend afgerond door de spits. Emmen was in de eerste helft twee keer gevaarlijk. Rojer en De Visscher dwongen Veendam-doelman Nienhuis met een kopbal tot een redding.
Vroeg in de tweede helft zorgde Romann met een kopbal voor de tweede treffer. Het was voor de Israeliër de eerste keer dat hij scoorde in dienst van Veendam. De wedstrijd kon daarna nog amper boeien. Emmen probeerde het met de moed der wanhoop. Veendam beperkte zich tot verdedigen en kreeg via de counter geen kansen meer op een hogere score.
Veendam is gestegen naar de zestiende plaats in de Jupiler League met 18 punten uit 25 wedstrijden. FC Emmen heeft twee punten minder en is gezakt naar de laatste plaats.