Per ongeluk seks met moeder op webcam

© Flickr/Mofetos
GRONINGEN - Een 66-jarige man uit Hoogezand blijkt twee jaar geleden een dubbel pijnlijke vergissing te hebben begaan.
Hij dacht op de webcam zijn geslachtsdeel te tonen aan een meisje van elf jaar. In werkelijkheid was het haar moeder die aan de andere kant in ontzetting toekeek. Het 11-jarige slachtoffertje was eerder via Hyves en msn door de man benaderd en had besloten om haar moeder in te schakelen toen de man vroeg of hij zijn geslachtsdeel mocht laten zien.
Dat bleek woensdag tijdens de zitting voor de rechtbank in Groningen. De 66-jarige man geeft toe seksuele avances te hebben gemaakt via msn en Hyves. Naar eigen zeggen was het zijn manier om met spanningen en problemen om te gaan. Bovendien was hij eenzaam en wilde hij slechts bewonderd worden.
De rechter veroordeelde hem voor de webcamseks tot een werkstraf van 160 uur en een maand voorwaardelijke celstraf. Die straf valt lager uit dan de door justitie geëiste onvoorwaardelijke celstraf van twee maanden. De rechter acht een celstraf niet meer passend omdat de man inmiddels een behandeling achter de rug heeft en de kans op herhaling nu geweken lijkt.