liveblog | 20 oktober 2023

112-nieuws vrijdag 20 oktober: Steekincident in trein naar Groningen • Geen misdrijf in Mensingeweer

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 20 oktober 2023, 20:15 uur
20:15

Steekincident in trein Zwolle-Groningen

In een trein die op weg was van Den Haag naar Groningen, is vrijdagavond bij een steekincident één persoon gewond geraakt. Dat gebeurde in de buurt van Meppel. Volgens de politie deed zich in de trein rond 20.15 uur een conflict voor. 'Daarbij zou een mes zijn gebruikt en is een persoon gewond geraakt', aldus de politie.
De trein staat stil in Meppel. 'Daar kreeg het slachtoffer eerste hulp voor zijn verwondingen.' Het slachtoffer is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. In de trein werden korte tijd later twee verdachten aangehouden. 'Zij zitten vast en worden verhoord', aldus de politie.
Politie bij de trein in Meppel
Politie bij de trein in Meppel © Persbureau Meter
19:45

Wind velt vlaggenmast bij Euroborg

Aan de Boumaboulevard in Stad heeft een vlaggenmast het begeven door de wind. De brandweer moest er aan te pas komen om de mast naar beneden te halen.
De brandweer haalt de mast helemaal naar beneden
De brandweer haalt de mast helemaal naar beneden © Persbureau Meter
17:45

Brandweer Groningen neemt zeven nieuwe hoogwerkers in gebruik

Brandweer Groningen heeft zeven nieuwe hoogwerkers in gebruik genomen. Die nieuwe wagens werden op 20 oktober in Veendam, in het bijzijn van het bestuur van de Veiligheidsregio, gepresenteerd. Er werd ook een demonstratie gegeven.
De nieuwe hoogwerkers worden gestationeerd op de posten Veendam, Stadskanaal, Winschoten, Hoogezand, Delfzijl, Groningen Sontweg en Groningen Vinkhuizen.
De zeven nieuwe hoogwerkers
De zeven nieuwe hoogwerkers © Dennie Gaasendam
Zeven nieuwe hoogwerkers voor de brandweer
16:35

Boom omgevallen in Stad

Langs de toegangsweg naar basisschool De Kimkiel in Groningen is een boom omgevallen. De boom ligt op de weg, de brandweer heeft de boom opgeruimd.
De boom blokkeert het verkeer
De boom blokkeert het verkeer © Persbureau Meter
14:45

Lichaam gevonden in water in Mensingeweer: geen misdrijf

In het water aan de Mernaweg tussen Mensingeweer en Wehe-den Hoorn, bij gemaal Abelstok, is vrijdagmorgen een lichaam gevonden.
De identiteit van de overleden man is bekend. Omdat er geen aanwijzing is voor een misdrijf, is het politie-onderzoek afgerond.
Het lichaam is gevonden bij gemaal Abelstok
Het lichaam is gevonden bij gemaal Abelstok © 112groningen
12:30

Auto komt tegen boom in 2e Exloërmond

Op het Noorderdiep in Tweede Exloërmond is een auto tegen een boom gebotst. De weg is deels afgezet door de politie. De ambulance onderzoekt de inzittende.
Politie en ambulance zijn ter plaatse
Politie en ambulance zijn ter plaatse © Persbureau Meter