Weinig draagvlak voor Regiotram

GRONINGEN - Onder Stadjers is amper nog steun voor aanleg van de tram. Dat blijkt uit een peiling, die in opdracht van het Dagblad van het Noorden is gehouden.
Van de ondervraagden zegt 71 procent 'nee' tegen de tram. Volgens veel Stadjers is het in deze tijd van bezuinigingen niet meer te verkopen om een tram aan te leggen.
Twee weken geleden maakte wethouder Dekker van Groningen bekend dat de gemeente tussen de 100 en 150 miljoen euro moet bezuinigen vanwege een reeks tegenvallers. Stadjers noemen de tram het vaakst als onderwerp waarop bezuinigd kan worden. Ook het Groninger Forum en het aantal ambtenaren worden genoemd.

Ook steun in gemeenteraad brokkelt af

Steeds meer partijen in de Groninger gemeenteraad twijfelen ook openlijk aan de haalbaarheid van de tram. Dat bleek woensdag tijdens een commissievergadering, waarin gesproken werd over de grote tekorten van de stad. De ChristenUnie was altijd voor de tram, maar vraagt zich nu af of het project financieel wel haalbaar is. Collegepartij SP lijkt eveneens van mening te veranderen: 'Groningen kan niet zonder sociaal beleid, maar wel zonder tram'.