liveblog | 22 oktober 2023

112-nieuws zondag 22 oktober: Feyenoord-lied lokt 'kopschoppen' uit • Lichtbak City Hotel vat vlam

In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 22 oktober 2023, 22:30 uur
22:30

Automobilist gewond na botsing met boom

Op de Helmerdijk in Eelde is zondagavond een auto tegen een boom gebotst. Hoe dat kon gebeuren wordt onderzocht.
De bestuurder raakte daarbij gewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten in Eelde
Hulpdiensten in Eelde © Persbureau Meter
20:10

Man tegen hoofd geschopt na zingen Feyenoord-lied

In de nacht van zaterdag op zondag hebben in de stad Groningen twee zware mishandelingen plaatsgevonden, schrijft teamchef Gerard de Jonge op X. Vlakbij de Martinitoren werd een slachtoffer tegen het hoofd geschopt nadat hij op de grond lag. Dat gebeurde nadat hij het Feyenoord-lied had gezongen.
In de Oosterstraat werd iemand vol in het gezicht geslagen. 'Aan de hand van camerabeelden werden twee vluchtende verdachten van 18 en 19 jaar aangehouden', aldus De Jonge.
Een politieagent
Een politieagent © FPS/Jos Schuurman
19:10

Lichtbak City Hotel in Stad vat vlam

Een lichtreclame aan de gevel van het City Hotel aan het Gedempte Kattendiep in Stad heeft vlam gevat. De weg is afgezet en de brandweer gaat het vuurtje blussen. Het hotel hoeft vooralsnog niet ontruimd te worden.
De C staat in brand
De C staat in brand © 112Groningen
17:35

Scooterrijder gewond bij aanrijding in Stad

Op de kruising Meerstadlaan/Borgweg in Stad zijn zondagmiddag een automobilist en een maaltijdbezorger op een scooter met elkaar in botsing gekomen. De laatste raakte daarbij gewond. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Politie neemt de schade op
Politie neemt de schade op © 112Groningen
15:20

Verdachten autodiefstal op heterdaad betrapt

De politie heeft afgelopen vrijdag twee verdachten van een autodiefstal van een autobedrijf in Aduard aangehouden. De melder had het kenteken doorgegeven aan de meldkamer waardoor de politie al snel het voertuig in het vizier kreeg op de A7 bij Groningen.
De politie heeft het voertuig onderschept en de inzittenden aangehouden. De verdachten, inwoners van Groningen van 31 en 36 jaar, zijn overgebracht naar het cellencomplex in Leeuwarden. Het voertuig is teruggegaan naar de rechtmatige eigenaar. De recherche onderzoekt de zaak.
12:00

Slagboomstoring Oostersluis is opgelost

Een van de bruggen bij de Oostersluis kon niet gebruikt worden in verband met een storing. Het verkeer kon alleen over de andere brug en het scheepvaartverkeer was gestremd. De storing is inmiddels opgelost.
De gestremde brug bij de Oostersluis
De gestremde brug bij de Oostersluis © 112Groningen