SC Veendam na één helft al kansloos tegen Willem II

TILBURG - Sportclub Veendam heeft de uitwedstrijd tegen Willem II met 3-1 verloren. De ploeg was na de eerste helft al kansloos. De stand was toen al 2-0 en Mitch Apau was na ruim een half uur uit het veld gestuurd.
Veendam kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. De thuisploeg drukte de ploeg vanaf het eerste fluitsignaal ver terug op eigen helft. Pas na 26 minuten drukte Swinkels de overmacht in de score uit. De verdediger profiteerde toen Veendam de bal na een corner niet uit het strafschopgebied wist te werken. Het werd daarna nog erger voor de Veendammers. Mitch Apau vergreep zich binnen twee minuten twee keer aan Höcher. Voor beide overtredingen kreeg de verdediger geel en dus rood. De tweede treffer werd in blessuretijd vanaf de strafschopstip gescoord door Höcher. Vakalopoulos maakte een overtreding op De Groot.
In de tweede helft beperkte Veendam zich tot verdedigen om zodoende de schade niet nog groter te laten worden. Dat had tot twaalf minuten voor het einde succes. Swinkels scoorde met het hoofd 3-0 uit een hoekschop. Uit het niets deed Veendam toch nog wat terug. Invaller Kluin kopte een voorzet van Hutten keurig binnen.
Trainer Gert Heerkes had na afloop gemengde gevoelens. "We zijn in elk geval als ploeg blijven spelen in de tweede helft met een man minder. De rode kaart voor Apau vond ik discutabel omdat de scheidsrechter op advies van de vierde official de eerste gele kaart gaf. Ook bij de strafschop heb ik zo m'n twijfels. Normaal gesproken krijg je voor een overtreding in het strafschopgebied ook een gele kaart. De scheidsrechter gaf die niet. Ik denk dat ie wat dat betreft niet zeker van z'n zaak was." aldus Heerkes.
Veendam is door de nederlaag op de ranglijst gepasseerd door AGOVV en staat op de zeventiende plaats met 18 punten uit 26 wedstrijden. AGOVV heeft evenveel punten en komt deze speelronde maandag pas in actie.