Nic. wint ruim van landskampioen TOP

GRONINGEN - Nic./Alfa-college heeft zaterdagavond met 25-19 van TOP/Wereldtickets.nl gewonnen. Door de overwinning op de regerend landskampioen uit Sassenheim is Nic. één plaats gestegen op de ranglijst.
Nic. begon goed aan de wedstrijd en stond na vier minuten spelen met 4-1 voor. De voorsprong werd vervolgens verder uitgebouwd en bij 7-3 had Ricky Wu er al vier treffers achter z'n naam staan. Bij rust stond het 15-9 voor de thuisploeg.
In de tweede helft ging Nic. verder met scoren en bleef het verschil groot. De maximale voorsprong bedroeg 9 punten. TOP kwam nog terug tot vijf punten. Na scores van Tamminga en Hoekstra was het verzet gebroken. Op dat moment speelde Wu al niet meer mee. De Taiwanees raakte licht geblesseerd aan z'n knie. Hij was samen met Friso Boode topscorer met zes doelpunten.
Nic. staat nu zevende in de Korfballeague met twaalf punten uit vijftien wedstrijden. De voorsprong op de nummers acht (Deetos) en negen (DVO) bedraagt twee punten. DOS staat laatste met negen punten.
De club is in gesprek met een trainer voor volgend seizoen. Binnen nu en twee weken hoopt het bestuur de nieuwe coach te kunnen presenteren.