Spelers FC Groningen twee dagen vrijaf

© Acta Fotografie/Jane Wessels
GRONINGEN - De spelers van FC Groningen krijgen maandag en dinsdag vrijaf. Dat zei directeur van de voetbalclub Hans Nijland zondagochtend bij RTV Noord.
Nijland reageerde op de 3-1 nederlaag zaterdagavond tegen Vitesse, alweer de zesde nederlaag van de FC na de winterstop. "We staan nog steeds negende", concludeerde Nijland. "Een plek die recht zou kunnen geven op de play-offs. Maar feit is ook dat we slechts zeven punten boven de nummer vijftien in de eredivisie staan. En dat is wel zorgelijk."
Evenals zijn trainer zaterdag na de wedstrijd gaf Nijland aan niet meteen te weten waar het aan ligt dat de ploeg al weken slecht voetbal laat zien. "Wisten we dat met elkaar maar. Dan zou je het probleem simpel oplossen. We zijn niet in vorm, dat is duidelijk. En dat knaagt geweldig. Aan de spelers, technische staf en de supporters niet te vergeten."
Volgens de directeur is in samenspraak met technisch directeur Henk Veldmate en trainer Huistra gekozen voor 'een wat andere insteek' voor de komende twee dagen. "De spelers zijn even twee dagen vrij om de koppies weer fris te maken. Vanaf woensdag gaan we weer toewerken naar de wedstrijd tegen FC Utrecht komend weekend."
Nijland wilde niet ingaan op de vraag of de positie van Huistra, wiens contract onlangs is verlengd, ter discussie staat. "Ik koop daar niks voor. Het enige dat ik daarop zeg is dat we een technische staf hebben die hartstikke strijdbaar is. En dat geldt ook voor directie, management en de spelers."