liveblog | 24 oktober 2023

112-nieuws dinsdag 24 oktober: Politie houdt Stadjer (38) aan op Hoofdstation • Persoon zwaar mishandeld in parkeergarage

In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 24 oktober 2023, 20:00 uur
20:00

Medewerker Q-Park zwaar mishandeld

Een medewerker van Q-Park in Groningen is maandag zwaar mishandeld. Hij sprak drie minderjarigen (16 en 17 jaar) aan die vervelend waren in de parkeergarage, meldt teamchef Gerard de Jonge op X.
Het slachtoffer hield er een dikke kaak, bloedlip en afgebroken kies aan over. Bij de aanhouding van de minderjarigen werd een wapen gevonden.
19:00

Auto en fietser botsen in Groningen

Bij de fietsoversteekplaats op de Johan van Zwedenlaan in Groningen zijn een automobilist en fietser op elkaar gebotst.
De politie en een ambulance kwamen ter plaatse.
Het ongeluk gebeurde bij de fietsoversteekplaats
Het ongeluk gebeurde bij de fietsoversteekplaats © Persbureau Meter
16:20

Getuigen van mishandeling bij Kardingeplas gezocht

Op zondag 24 september heeft een mishandeling plaatsgevonden bij de Kardingeplas in Stad. Dat gebeurde tussen 00.30 en 00.45, bij het eerste bankje vanaf het Kardingeplein.
Het slachtoffer heeft zes personen op drie scooters zien rijden, meldt de politie. Er wordt gezocht naar getuigen, of mensen met camerabeelden.
14:00

Politie ontruimt trein en perron op Hoofdstation

Een deel van het Hoofdstation in Groningen is momenteel afgezet door de politie. Verschillende mensen melden aan RTV Noord dat ze zijn verzocht om een trein uit te stappen. Zij wachten momenteel op afstand op een perron. Andere mensen worden op afstand gehouden met een afzetlint.
De politie deed dat vanwege 'een dreigende situatie in een trein'. Die werd gecontroleerd. Rond kwart over twee heeft de politie een verdachte aangehouden die de openbare orde zou hebben verstoord. Ook heeft de politie een fiets meegenomen.
Update: Het gaat om een 38-jarige man uit Groningen. Er zijn geen wapens gevonden, meldt de politie.
Mensen wachten achter een lint waarmee het Hoofdstation is afgezet
Mensen wachten achter een lint waarmee het Hoofdstation is afgezet © 112Groningen.nl
Zeker vijf politieauto's staan in de buurt van Hoofdstation Groningen
Zeker vijf politieauto's staan in de buurt van Hoofdstation Groningen © 112Groningen.nl
13:35

Ongeluk op A28 tussen Haren en Eelde

Op de A28 tussen Haren en Eelde heeft in de richting van Eelde dinsdagmiddag omstreeks 13:30 uur een ongeval plaatsgevonden tussen twee auto's. Vanwege het ongeval is de rechterrijstrook tijdelijk afgesloten.
Volgens een 112-fotograaf ter plaatse is iedereen met de schrik vrijgekomen. 'In beide auto’s zaten twee personen. Twee personen zijn gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.'
Een van de auto's die betrokken is bij de botsing op de A28
Een van de auto's die betrokken is bij de botsing op de A28 © Persbureau Meter
13:30

Auto te water bij Martini Ziekenhuis

Aan de Van Swietenlaan, in de buurt van het Martini Ziekenhuis in Groningen, is een auto in het water terecht gekomen. Dat gebeurde rond half twee dinsdagmiddag. Hoe de auto daar terecht is gekomen, is niet bekend. Niemand raakte gewond, meldt een 112-fotograaf ter plaatse.
De auto die te water raakte bij de Van Swietenlaan in Stad
De auto die te water raakte bij de Van Swietenlaan in Stad © ProNews