Instellingen

Onenigheid in commissie Flames

GRONINGEN - Onenigheid in de commissie van wijze mannen en vrouwen van GasTerra Flames. Commissielid Ruurd Voorneveld is opgestapt, omdat zijn inzicht duidelijk verschilt met dat van de andere vijf leden.

De benoemingscommissie die op zoek is naar een nieuw bestuur heeft onlangs de deadline voor de zoektocht verlengd tot eind maart.

Volgens voorzitter Berend Hoekstra is Voorneveld uit de commissie gestapt, omdat hij 'uitgeblust' zou zijn. "De procedure duurt toch langer dan verwacht. Zijn horizon lag op 5, 6 maart." Volgens Hoekstra, ook burgemeester van Leek, zitten Voorneveld en de andere commissie-leden wel op één lijn.

Voorneveld zelf verklaart echter dat de woorden van Hoekstra niet juist zijn en dat zijn inzicht duidelijk verschilt met dat van de commissie en dat hij daarom is opgestapt. "Maar verder wil ik er eigenlijk niet op ingaan", zegt Voorneveld. "Ik had liever niet gehad dat dit bekend was geworden."

Hoekstra verwacht nog altijd voor april een nieuw bestuur te presenteren. Flames zoekt opvolgers voor Rob Schuur en de zijnen, die hun vertrek aankondigden na zogenoemde 'bedreigende' reacties op uitlatingen van Schuur over oud-spelers en oud-coach Marco van den Berg.