Hoekstra mogelijk interim-voorzitter Flames

GRONINGEN - Berend Hoekstra, burgemeester van Leek, wordt mogelijk tijdelijk voorzitter van basketbalclub GasTerra Flames. Op die manier hoopt hij op korte termijn toch een nieuw bestuur te kunnen presenteren.
Hoekstra is inmiddels twee maanden voorzitter van de commissie van wijze mannen en vrouwen die op zoek is naar een nieuw bestuur voor de club. Maandag maakte RTV Noord bekend dat een kink in de kabel is gekomen met het opstappen van 'wijze man' Ruurd Voorneveld.
Een bijna compleet bestuur stond tot voor kort klaar om aan de slag te gaan. Dat dat door de commissie niet beklonken werd was voor Voorneveld de voornaamste reden om op te stappen. Bij diverse grote sponsors is echter wel enthousiasme voor het idee van Voorneveld.
Hij had binnen zijn netwerk Edward Wielens (voorzitter), Gert-Jan Swaving (secretaris), Richard Fluri en Jeroen de Grijs (commercie) bereid gevonden om samen met Martin de Vries (technische zaken) de kar te gaan trekken. Naar een penningmeester werd toen nog gezocht. Voorwaarde was wel dat voor een wat andere bestuursvorm werd gekozen.
De Vries zou als technische man een full-time en betaalde functie krijgen en als 'directeur' vooruit worden geschoven. Bovendien zouden er met Fluri en De Grijs twee commerciële mannen in het bestuur komen om op dat vlak extra slagkracht te hebben.
Het formaliseren bleef uit, mede omdat de commissie geen tweede commerciële man in het bestuur wil en omdat er vraagtekens zijn over deze nieuwe bestuursopzet. Beoogde bestuursleden Wielens en De Grijs proefden bovendien weinig tot geen enthousiasme bij de commissie en trokken zich terug. Niet lang daarna besloot Voorneveld uit de commissie te stappen.
Hoekstra wil komende week met de overgebleven kandidaatbestuursleden praten. De Vries, mister Donar, wil niet op de kwestie ingaan, maar zegt: "Iedere dag die voorbij gaat is een verloren dag. Het wordt tijd dat het weer over basketbal gaat."