liveblog | 26 oktober 2023

112-nieuws woensdag 25 oktober: Politie onderzoekt pand Tynaarlo • Man aangehouden in Groningen die nog straf moet uitzitten

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 26 oktober 2023, 21:30 uur
21:30

Politie onderzoekt pand in Tynaarlo met drugsverleden

De politie heeft woensdagavond onderzoek gedaan in een pand aan de Exportweg in Tynaarlo. Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk. Gewapende eenheden van politie traden het pand rond 21.30 uur binnen en zette de weg daar voor af. Een half uur later was de actie afgelopen. De politie kon woensdagavond nog niet vertellen wat de reden van de inval was. Het gaat om hetzelfde pand als waar vorig jaar bij toeval een drugslab werd ontdekt, weet RTV Drenthe.
Eerder op de avond werden bij vlakbij in De Punt een automobilist en bestuurder van een bestelwagen staande gehouden door onder meer agenten met kogelwerende vesten, waarna beide voertuigen uitgebreid werden gecontroleerd. Of de politieacties in Tynaarlo en De Punt met elkaar te maken hebben is nog niet duidelijk.
Gewapende politieagenten rondom het pand
Gewapende politieagenten rondom het pand © Persbureau Meter
21:25

Inbreker door bewoners overmeesterd

Een 36-jarige Leeuwarder sloop in de nacht van dinsdag op woensdag bij een woning aan de Folkingestraat in Groningen naar binnen. Dat schrijft politieteamchef Gerard de Jonge op X. De man werd door de bewoners overlopen en werd later door de politie aangehouden. Een onderzoek is door de politie gestart.
18:50

Fietser aangereden in Stad

Op de kruising van de Nieuweweg en de Oostersingel in Groningen zijn een fietser en een automobilist betrokken geraakt bij een aanrijding. De straat is afgesloten en meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse. Het is niet bekend hoe het met het slachtoffer gaat.
De hulpdiensten zijn ter plaatse
De hulpdiensten zijn ter plaatse © 112Groningen
18:35

Politie neemt partij vuurwerk in beslag in Stadskanaal

De politie heeft een hoeveelheid professioneel vuurwerk in beslag genomen in Stadskanaal. De politie laat weten dat er onder andere cobra's, shells (mortierbommen) en vlinderbommen zijn. 'Levensgevaarlijk in een rijtjeswoning.' Al het vuurwerk wordt vernietigd.
09:35

Brand bij depot gevaarlijke stoffen afvalbrengstation in Groningen

Woensdagochtend werd de brandweer gealarmeerd voor een brandje in afvalbrengstation aan de Duinkerkenstraat in Groningen. Op de sorteertafel in de hal van gevaarlijke stoffen stonden een paar accu's in brand. De brandweer heeft de accu's geblust door ze onder water te dompelen. Doordat er in de hal veel rook was is deze geventileerd.
De brandweer bij het afvalbrengstation aan de Duinkerkenstraat
De brandweer bij het afvalbrengstation aan de Duinkerkenstraat © 112Groningen
08:00

Man aangehouden in Groningen die nog straf moet uitzitten

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 03.00 uur in Groningen een 27-jarige man aangehouden die nog een gevangenisstraf moet uitzitten van 198 dagen. De man is overgebracht naar het arrestantencomplex in Assen. Van daar zal hij overgebracht worden naar een gevangenis om zijn straf uit te zitten.