liveblog | 26 oktober 2023

112-nieuws donderdag 26 oktober: Trekker brandt uit in Winschoten • Aanhanger in de sloot bij Grootegast

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 26 oktober 2023, 22:45 uur
22:45

Papiercontainer in brand in Stad

De brandweer moest er donderdagavond aan te pas komen om een ondergrondse papiercontainer aan de Paterswoldseweg in Stad te blussen. Hoe de brand ontstond is niet duidelijk.
21:00

Trekker brandt uit in Winschoten

Op de Verlengde Kloosterlaan in Winschoten is donderdagavond een trekker volledig uitgebrand. De trekker vloog tijdens het rijden in brand. Hoe dat kon gebeuren wordt onderzocht.
De brandweerploeg uit Winschoten bluste de brand. Er raakte niemand gewond.
De trekker in lichterlaaie
De trekker in lichterlaaie © 112Groningen
16:50

Veel rook bij woningbrand in Appingedam

In een woning aan de Regentesselaan in Appingedam heeft brand gewoed. Vanwege de vele rookontwikkeling schaalde de brandweer spoedig op naar middelbrand. Er waren twee blusauto's ter plaatse en er is ook een hoogwerker ingezet.
Op het moment van de brand bevonden zich geen mensen in de woning. Wel heeft de brandweer ternauwernood een kat uit het huis kunnen halen. De kat leek er aanvankelijk slecht aan toe, maar maakt het inmiddels al weer iets beter.
De brandweer prepareert zich voor de bluswerkzaamheden in de woning in Appingedam
De brandweer prepareert zich voor de bluswerkzaamheden in de woning in Appingedam © 112Groningen
13:55

Auto met aanhanger belandt in sloot bij Grootegast

Op de kruising de Ipo Haaimaweg met de Munnekeweg bij Grootegast heeft donderdagmiddag een verkeersongeval plaatsgevonden. Dat gebeurde rond 13.50 uur.
Een auto met een aanhanger kwam in botsing met een andere auto. De auto met aanhanger belandde daardoor in de sloot.
In de andere auto zaten twee inzittenden, die ter plekke nagekeken werden op verwondingen. Ze hoefden beiden niet mee naar het ziekenhuis. De bestuurder met aanhanger kwam met de schrik vrij, aldus een 112-fotograaf ter plaatse.
De auto met aanhanger in de sloot bij Grootegast
De auto met aanhanger in de sloot bij Grootegast © ProNews
10:40

Winkeldief aangehouden bij supermarkt Oosterpoortwijk

Bij de net heropende supermarkt aan de Meeuwerderweg in de Groninger Oosterpoortwijk is een winkeldief aangehouden. De politie neemt de dief over van medewerkers van de winkel.
Personeel buiten de supermarkt na het oppakken van de dief
Personeel buiten de supermarkt na het oppakken van de dief © 112Groningen.nl
07:50

Verdachten langer vast in onderzoek naar witwassen en drugs- en vuurwerkbezit

Drie mannen uit stad Groningen (52 jaar), de gemeente Eemsdelta (25 jaar) en de gemeente Achtkarspelen (30 jaar) blijven negentig dagen langer in de cel vanwege hun vermeende betrokkenheid bij de handel van soft- en harddrugs en vuurwerk. Ook wordt dit drietal verdacht van witwassen. Meer aanhoudingen worden door de politie en het Openbaar Ministerie (OM) niet uitgesloten.
Ook een 56-jarige man uit de gemeente Eemsdelta blijft langer vastzitten in verband met hetzelfde onderzoek, alleen gaat het in dit geval om dertig dagen. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank besloten. Naast deze vier verdachten hebben er in hetzelfde onderzoek nog meer aanhoudingen plaatsgevonden. Deze verdachten zitten niet vast.
De aanhoudingen houden verband met invallen die de politie op dinsdag 10 oktober op meerdere plekken in Groningen, Friesland en Drenthe deed. Tijdens de doorzoekingen zijn op meerdere plaatsen chemicaliën en diverse soorten drugs aangetroffen, waaronder cocaïne en hennep, en ongeveer 2000 kilo professioneel vuurwerk. Ook werd beslag gelegd op voertuigen en goederen van waarde.
Een politie-inval in een woning
Een politie-inval in een woning © ANP