Bekeuring zwangere vrouw blijkt niet waar

GRONINGEN - Het verhaal van de 21-jarige zwangere vrouw, die na een val uit een bus waarbij ze haar baby zou hebben verloren, door de politie zou zijn bekeurd, blijkt niet waar te zijn. Dat concludeert de politie na onderzoek.
De vrouw beweerde dat zij, terwijl ze een miskraam kreeg, door twee agenten was bekeurd, omdat zij geen legitimatiebewijs bij zich had. Daarna zouden ze haar aan haar lot hebben overgelaten. De vrouw zou daarna door een ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht, waar geconstateerd werd dat ze haar baby had verloren.
De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het verhaal. In het eigen systeem en bij het Korps Landelijke Politiediensten was niets terug te vinden over de bekeuring. Ook bij busvervoerder Q-Buzz was niets over het incident bekend. Verder bleek er geen ambulancerit te zijn geweest tussen het Hoofdstation waar het gebeurd zou zijn en een ziekenhuis.
Familie van de vrouw die met de onderzoeksgegevens werd geconfronteerd, heeft uiteindelijk verklaard dat het verhaal verzonnen is. Voor de vrouw wordt hulp gezocht.