SC Veendam buit overtalsituatie niet uit

VEENDAM - Sportclub Veendam heeft met 1-1 gelijk gespeeld tegen Almere City FC. De ploeg speelde bijna de hele tweede helft met een man meer.
De eerste vijf minuten van de tweede helft waren cruciaal voor de wedstrijd. Eerst miste Rosheuvel een strafschop voor Almere na hands van Wagenaar. Nog geen minuut later werd Resodiharjo van het veld gestuurd na een onbezonnen tackle op Niek Loohuis. Deze fase in de wedstrijd vergoedde veel voor een gezapige eerste helft. Het was haast een wonder dat er in de eerste 45 minuten twee keer gescoord werd..
De openingstreffer van Veendam kwam dan ook uit de lucht vallen. Opoku speelde vanaf de middenlijn Hutten aan. Oog in oog met Friebel knalde hij de bal in het doel. Op slag van rust viel de gelijkmaker. Veendam gaf Almere City alle gelegenheid de kans om te combineren rond het strafschopgebied. Nijholt kon vervolgens ongehinderd aanleggen van ongeveer twintig meter.
Veendam ging onzorgvuldig om met de overtalsituatie. Er werd te vaak voor de moeilijke oplossing gekozen. Daarnaast lag het tempo te laag om de tegenstander serieus aan het wankelen te krijgen. Danny Menting was het dichtst bij een doelpunt met een kopbal op de lat.