liveblog | 28 oktober 2023

112-nieuws zaterdag 28 oktober: Mogelijke schietpartij in Stad • 'Verdachte situatie' in Noorderplantsoen

In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 28 oktober 2023, 22:30 uur
zaterdag 28 oktober 2023
22:30

Verdachte schietpartij Stad aangehouden

De politie heeft een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de mogelijke schietpartij in de Regulusstraat in de Groninger stadswijk Paddepoel. Zaterdagmiddag werd er een melding gedaan van een schietpartij in een woning, waarna met politiehonden en een Burgernet-actie gezocht werd naar de verdachte.
De verdachte zit vast en wordt verhoord.
19:30

Ambulance en auto botsen bij Nieuwe Pekela

Op de N366 ter hoogte van Nieuwe Pekela zijn een auto en een ambulance frontaal op elkaar gebotst. De ambulance reed met zwaailicht en sirene en vervoerde een patiënt. Bij het ongeluk raakten vier personen gewond.
Beide voertuigen raakten flink beschadigd. De weg is afgesloten voor verkeer.
Lees hier het hele verhaal.
De auto en ambulance botsten frontaal op elkaar
De auto en ambulance botsten frontaal op elkaar © Persbureau Meter
16:05

Politie rukt uit voor melding schietpartij

De politie kreeg rond 16.00 uur een melding binnen van een schietpartij in de Regulusstraat in de stadswijk Paddepoel in Groningen. De straat werd afgezet en er is een onderzoek gestart. In de omgeving wordt met politiehonden gezocht.
'Op dit moment lijkt er daadwerkelijk te zijn geschoten, maar wat er precies gebeurd is wordt nog onderzocht', schrijft de politie op X. Er is niemand gewond geraakt.
Via Burgernet werd zaterdagavond gezocht naar een donkergetinte man van zo'n 38 jaar oud en 1.70 meter lang.
De Regulusstraat is afgezet door de politie
De Regulusstraat is afgezet door de politie © 112 Groningen
15:30

Politie zoekt getuigen ernstig ongeval in Stad

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft rond 00.30 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden aan de Nieuwe Ebbingestraat in Stad, ter hoogte van huisnummer 23. Een fietser raakte daarbij zwaargewond.
De politie is op zoek naar getuigen of mensen die camerabeelden hebben waarop iets te zien is.
12:35

Rookmelder en oplettende voorbijganger voorkomen woningbrand in Stadskanaal

Een oplettende voorbijganger en buurtbewoners hebben zaterdagmiddag aan de Wielewaalhof in Stadskanaal een woningbrand voorkomen. Zij hoorden een rookmelder afgaan en waarschuwden de brandweer.
Brandweermannen gingen de woning binnen en troffen een pannetje aan op het vuur. De bewoner was niet thuis. 'Gelukkig heeft de rookmelder zijn werk perfect gedaan en is zo een woningbrand voorkomen', aldus de Veiligheidsregio.
Een brandweerwagen
Een brandweerwagen © Eveline Bakker-Jonkers/RTV Noord
11:00

Politie onderzoekt 'verdachte situatie' in Noorderplantsoen

De politie heeft zaterdagochtend enige tijd onderzoek gedaan in het Noorderplantsoen. Een deel van het park in het centrum van Stad was afgezet en agenten deden onderzoek.
'Rond 6 uur kregen wij melding van een mogelijk verdachte situatie die zich voordeed. Bij aankomst is niemand aangetroffen. We doen onderzoek en proberen sporen veilig te stellen', aldus een woordvoerder van de politie.
Ze kan niet ingaan op die verdachte situatie. 'Daar zijn we terughoudend mee. Wel vragen wij getuigen zich te melden die iets hebben gezien of gehoord tussen 05.00 uur en 06.30 uur.'
Rond 11.30 uur werd het plantsoen weer vrijgegeven.
Het Noorderplantsoen is afgezet
Het Noorderplantsoen is afgezet © Persbureau Meter