Zestig jaar Onstwedder Boys: 'De beste club ter wereld!'

Expeditie Grunnen bij de Onstwedder Boys
Expeditie Grunnen bij de Onstwedder Boys © RTV Noord
Het is feest in Onstwedde, want de plaatselijke voetbalclub v.v. Onstwedder Boys bestaat zestig jaar. En dat gaat niet ongemerkt voorbij.
Harm Lutjeboer is al sinds de oprichting betrokken bij de club. In oktober 1963 ging alles wat anders, weet hij nog. 'Dat ging heel eenvoudig, heel anders dan nu. Het veld liep nog scheef en we zaten in een oude schaftkeet.' De club had toen één bal om mee te spelen. 'Een ovale bal, met veters erin', lacht Lutjeboer.

Veel betrokkenheid

In de zestig jaar die volgden is de club flink gegroeid. 'We zitten sowieso over de tweehonderd leden', weet Mark Meijer, van de jubileumcommissie. 'Het is een gezellige club. Veel betrokken mensen, veel vrijwilligers, daar moet een club toch op leven.'
V.v. Onstwedder Boys laat het jubileum niet ongemerkt voorbijgaan. Sterker nog, de hele week zijn er activiteiten geweest, zoals een Oktoberfest met buffet, de onthulling van een mascotte en jubileumtrui, een mixtoernooi en een elfkamp.
Lees verder onder het Facebookbericht
Voor de jongens die zaterdag aan de elfkamp meedoen is het één groot feest. 'Dit is de beste club ter wereld!', roept een van hen. Een ander zegt: 'Er zijn heel aardige mensen, en veel leuke spelletjes.'
Dit en meer in Expeditie Grunnen. Bekijk hier de aflevering van zaterdag:
Expeditie Grunnen viert mee met de jarige Onstwedder Boys