Novatec breekt met directeur Van den Broek

TOLBERT - Directeur Frank van den Broek van Novatec keert niet terug bij het werkvoorzieningsschap. Hij zat sinds oktober vorig jaar ziek thuis.
De officiële verklaring luidt dat het algemeen bestuur van Novatec en Van den Broek het niet eens kunnen worden over het te voeren beleid. Novatec kwam in de problemen na de overname van timmerfabriek Barsema in Tolbert. Dit bedrijf ging eind 2010 failliet. De vijf deelnemende gemeenten aan Novatec, Grootegast, Leek, Zuidhorn, Marum en Noordenveld, houden Van den Broek mede verantwoordelijk voor dit faillissement. De gemeenten bleven zitten met een miljoenenschuld.
Bestuursvoorzitter Bert Nederveen van Novatec, die ook wethouder van Zuidhorn is, wil niets zeggen over de vertrekregeling, die is getroffen met Van den Broek. Fractievoorzitter Kor de Wagt van de Partij van de Arbeid in Grootegast, een van de gedupeerde gemeenten, vindt het schandalig dat Van den Broek een vertrekpremie krijgt. De Wagt noemt het schandalig dat belastinggeld wordt gebruikt voor beloning een falende directeur.