Debat van het Noorden afgelast, Gronings verkiezingsdebat gaat wel door

Lijsttrekkers bij Het Debat van het Noorden in 2017
Lijsttrekkers bij Het Debat van het Noorden in 2017 © Freek van den Bergh/ANP
Het Debat van het Noorden, dat zou worden georganiseerd door het samenwerkingsverband SNN in Groningen, Drenthe en Friesland en RTV Drenthe, gaat niet door. De meeste landelijke lijsttrekkers zegden af.
SNN geeft aan de krant te kennen dat er niet voldoende lijsttrekkers van de landelijke partijen wilden meedoen. De organisatie schreef acht partijen aan. Met name de grootste partijen in de peilingen lieten verstek gaan.

'Laat je dan ook zien in de regio'

D66-lijsttrekker Rob Jetten vindt het zeker met het oog op het stoppen van gaswinning en de situatie in Ter Apel onbehoorlijk dat andere lijsttrekkers verstek laten gaan. 'Alle lijsttrekkers hebben de mond vol van de regio, laat je dan ook maar zien in de regio', zegt hij tegen de krant.

Gronings verkiezingsdebat gaat wel door

Wat wel doorgaat, is het Groningse verkiezingsdebat met de Groningse kandidaten van de verschillende partijen. Dat debat vindt plaats op maandagavond 20 november in Forum Groningen en wordt mede-georganiseerd door RTV Noord, Dagblad van het Noorden en OOG. Het zal live te volgen zijn via een online stream bij RTV Noord.