Groningen doorbreekt negatieve reeks tegen Excelsior

ROTTERDAM - FC Groningen heeft vrijdagavond met 1-0 gewonnen van Excelsior. Burnet maakte na twintig minuten spelen de winnende goal. Het was de eerste zege voor de FC na vier opeenvolgende nederlagen. Groningen stijgt naar de achtste plaats in de eredivisie.
Eerste helft
Groningen begon op Woudestein goed aan de wedstrijd en dwong meteen twee corners af. Uit de tweede van Tadic kopte Sparv in het zijnet. Luciano maakte een actie van Jansen onschadelijk. In de 8e minuut kreeg Texeira een grote kans. Hij kon alleen afgaan op doelman de Ruiter, maar faalde in de afwerking. Na een kwartier spelen nam Groningen het initiatief en kwam verdiend op voorsprong. Een afstandsschot van Andersson werd niet goed verwerkt door De Ruiter waarna Burnet er als eerste bij was om de rebound binnen te tikken: 1-0.

Ook na de openingstreffer bleef FC Groningen de bovenliggende partij. Excelsior slaagde er geen moment in de spitsen te bereiken omdat de ploeg van trainer Pieter Huistra fel verdedigde en vroeg stoorde. Tien minuten voor rust schoot Tadic uit de draai voorlangs. Vlak daarna was Groningen dichtbij de tweede treffer. Een hard afstandsschot van Bacuna spatte uiteen op de paal. Luciano had aan de andere kant van het veld nog nauwelijks iets te doen gehad.

Tweede helft
Excelsior probeerde in het begin van de tweede helft terug te komen in de wedstrijd. Omdat Groningen geconcentreerd bleef spelen was er van een Rotterdams offensief absoluut geen sprake. Met een gele kaart op zak maakte Sparv na een uur spelen een onnodig harde overtreding. Hij kwam er vanaf met een berisping van de scheidsrechter. Huistra greep meteen in en bracht Hiariej in het veld voor de Fin, die door zijn eerdere gele kaart het duel met Heerenveen mist.

Een afstandsschot van invaller Te Vrede ging een halve meter over het doel van Luciano. Groningen creëerde in de tweede helft veel te weinig kansen. Mede hierdoor was het niveau dat de FC haalde een stuk minder in vergelijking met de eerste 45 minuten. Als kijkspel was het duel het aanzien niet meer waard, maar omdat de drie punten zo belangrijk zijn voor FC Groningen bleef het wel spannend. Excelsior kwam niet tot een slotoffensief en zo pakte Groningen eindelijk weer eens de volle buit.

FC Groningen is door deze overwinning voorlopig gestegen naar de achtste plaats in de eredivisie met 35 punten uit 27 duels.

Opstellingen
FC Groningen: Luciano, Luis Pedro, Johan Kappelhof, Virgil van Dijk, Lorenzo Burnet; Petter Andersson, Tim Sparv ('58 Tom Hiariej); Matías Jones, Leandro Bacuna, Dusan Tadic; David Texeira ('71 Hyun-Jun Suk).

Excelsior: Wesley de Ruiter; Jordy van Deelen, Daan Smith, Norichio Nieveld ('84 Jason Oost), Samuel Scheimann; Kevin Wattamaleo ('65 Mitchell te Vrede), Roland Alberg, Kevin Jansen; Darren Maatsen, Rangelo Janga, Moussa Kalisse ('46 Luigi Bruins).

Scheidsrechter: Dennis Higler.
Doelpunt: '18 Burnet 0-1.
Gele kaarten: '33 Sparv, '76 Smith.
Toeschouwers: 3.461.
Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws