PvdA en VVD: Extra onderzoek naar outletcentrum Zuidbroek

ZUIDBROEK - PvdA en VVD in Provinciale Staten willen extra onafhankelijk onderzoek naar de gevolgen voor de regio van een outletcentrum bij Zuidbroek. Dat bleek vrijdagavond tijdens een debat over het Outlet Centrum in Zuidbroek.
Volgens PvdA Statenlid Batting moet nieuw onafhankelijk onderzoek zorgen dat de neuzen in Oost-Groningen weer dezelfde richting op staan: 'De onderzoeken die er nu liggen geven tegenstrijdige uitkomsten, daar moeten we van af'. VVD Statenlid Nico Bakker ondersteunt de visie van Batting. Volgens beide statenleden hoeft het extra onderzoek niet lang te duren. Voor de zomer moet er volgens beide fracties een besluit vallen.
Tijdens het debat deden PvdA Tweede Kamerlid Tjeerd van Dekken en zijn VVD collega Erik Ziengs een oproep aan voor en tegenstanders om opnieuw met elkaar in gesprek te gaan. De komst van een initiatief als een Outlet Centrum is volgens beide kamerleden alleen mogelijk als er draagvlak in de regio is. Het debat in Zuidbroek was georganiseerd door de VVD afdeling van de gemeente Menterwolde.