Vier olympische kampioenen in Energiewacht Tour

GRONINGEN - De tweede editie van de Energiewacht Tour heeft maar liefst vier olympische kampioenen aan de start staan. De internationale vrouwenwielerkoers door de provincie Groningen kan rekenen op de komst van Kristin Armstrong, Nicole Cooke, Clara Hughes en Marianne Vos.
Vos won in 2008 goud in Peking op de puntenkoers. Armstrong pakte goud in de tijdrit, Cooke op de weg. Hughes won in 2006 in Turijn schaatsgoud op de vijf kilometer. Naast de olympische kampioenen staat ook wereldkampioene tijdrijden Judith Arndt aan de start, evenals Nederlandse toprensters Annemiek van Vleuten en Adrie Visser (vorig jaar winnares van de eerste Energiewacht Tour).
De organisatie is zeer te spreken over het sterke deelnemersveld en heeft de intentie dat de vrouwenkoers door de provincie Groningen ook de komende jaren op de kalender staat. "Onze hoofdsponsor is enthousiast en heeft al een beetje aangegeven dat ie er wel meerdere jaren mee door zou willen gaan", aldus Daniëlle Bekkering namens de organiserende Groninger wielervereniging NWVG.
De Energiewacht Tour start woensdag 4 april met een tijdrit in Appingedam. De slotetappe is zondag 8 april rondom Slochteren.