Nieuwe verkeerssituaties in en rondom Stad: afrit Julianaplein naar stadswijk Helpman dicht

De afrit van het Julianaplein naar de Verlengde Hereweg kan niet meer worden genomen
De afrit van het Julianaplein naar de Verlengde Hereweg kan niet meer worden genomen © Google Street View
Wie sinds deze week de weg op gaat in en rondom de stad Groningen, zal merken dat een aantal verkeerssituaties veranderd is.
De grootste verandering is misschien wel dat de afrit vanaf het Julianaplein naar de Verlengde Hereweg (en stadswijk Helpman) sinds zondagavond is gesloten. Voor veel weggebruikers was deze afrit de snelste route om in het stadscentrum te komen.
Wie vanuit de richting van Assen of Drachten alsnog richting Helpman wil, kan de volgende afrit bij de Europaweg pakken. De afrit aan de andere kant van de weg - vanaf de Verlengde Hereweg richting het Julianaplein, voor verkeer uit de richting van Hoogezand - blijft wel geopend.
Volgens Groningen Bereikbaar is de afrit afgesloten omdat er voor het project Aanpak Ring Zuid ruimte gemaakt moet worden voor de definitieve inrichting van de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg.

Van Ketwich Verschuurlaan (deels) dicht

Verkeer dat vanuit stadswijk De Wijert de ringweg op wil, moet de komende twee weken ook rekening houden met omleidingen. Tot vrijdag 17 november 07.00 uur is de Van Ketwich Verschuurlaan dan in één richting afgesloten, vanaf de Van Lenneplaan tot het viaduct bij de A28. Deze afsluiting geldt voor verkeer richting de Laan Corpus den Hoorn.
Van 17 tot en met 20 november is dezelfde weg in beide richtingen dicht. Voor fietsers is de weg de hele periode in beide richtingen dicht. Ook de Piccardthoftunnel, de fiets- en voetgangerstunnel onder de A7, is deze week gesloten. Vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur is deze weer open.
Drukte bij het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan in stadswijk De Wijert
Drukte bij het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan in stadswijk De Wijert © Groningen Bereikbaar

Van A7 naar Ring West

Verkeer heeft sinds deze week niet alleen maar te maken met wegafsluitingen. De nieuwe verbindingsboog die het verkeer uit de richting van Drachten kan gebruiken om vanaf de A7 op de westelijke ringweg te komen, is sinds vanochtend geopend. Ook kan het verkeer vanuit Corpus den Hoorn voor het eerst sinds 1 oktober weer richting de westelijke en zuidelijke ringweg rijden.
De verbindingsboog van de A7 naar de westelijke ringweg kan worden gebruikt
De verbindingsboog van de A7 naar de westelijke ringweg kan worden gebruikt © Groningen Bereikbaar
Ook de rotonde tussen de Vondellaan en de Van Iddekingeweg in stadswijk De Wijert is sinds maandagochtend weer geopend. Zie voor meer informatie over deze veranderingen op de weg ook de website van Groningen Bereikbaar.
Groningen Bereikbaar staat in een video stil bij de nieuwe aanpassingen: