Advocaat: politie lekt belastende informatie

GRONINGEN - Volgens advocaat Rob van Haarst wordt er vanuit het korps belastende informatie over strafzaken gelekt. Hij zei dit vrijdag bij de behandeling van een rechtzaak tegen 31-jarige man die verdacht wordt van een overval op een bejaard echtpaar.
Van Haarst is zeker van zijn zaak. Bijna het complete dossier van zijn cliënt is op de één of andere manier op straat komen te liggen.
De kwestie kwam vrijdag aan de orde tijdens een rechtzaak over een overval op een hoogbejaard echtpaar. Drie verdachten stonden vrijdag voor de rechter. Twee van hen zouden op 25 augustus vorig jaar de woning van het bejaarde paar zijn binnengedrongen. Een derde verdachte, de client van Van Haarst, wordt door het OM aangemerkt als het brein achter de overval. De advocaat plaatst daar vraagtekens bij, zeker nu het hele dossier in deze zaak ook bij derden bekend was.
Bronnen rondom het politiekorps meldden RTVNoord dat de stukken gelekt zouden zijn aan een oud-rechercheur die inmiddels werkzaam is als consulent bij een groot advocatenkantoor in de stad.
Een woordvoerder van de politie liet weten niet bekend te zijn met het verhaal. Inmiddels is duidelijk dat het Openbaar Ministerie de zaak verder wil onderzoeken, als de naam van de betreffende rechercheur bekend is.