liveblog | 8 november

112-nieuws woensdag 8 november: Automobilist bevrijd • Getuigen straatroof gezocht • Man valt van balkon

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 8 november, 20:45 uur
20:45

Politie zoekt getuigen van straatroof Stad

De politie zoekt getuigen van een straatroof in Stad, die op 16 oktober plaatsvond bij het Floresplein/de Korreweg. Daar werd 's avonds tussen 20.00 en 22.30 uur een 32-jarige man beroofd van een wit tasje. Ook werd hij mishandeld met een steekwapen.
De overvaller had een normaal postuur, was tussen de 1.75 en 1.80 meter lang en tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij droeg zwarte kleding.
19:45

Automobilist botst op boom bij Scharmer

Op de Borgweg bij Scharmer is woensdagavond een automobilist op een boom gebotst. De brandweer moest er aan te pas komen om de bestuurder uit zijn auto te knippen.
De automobilist is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten in Scharmer
Hulpdiensten in Scharmer © Venema Media
19:30

Ongeval op A7 bij Leek, een gewonde

Op de A7 nabij Leek is een ongeluk gebeurd. Een auto is in de sloot beland. Ambulance, politie en de brandweer zijn ter plaatse. Het verkeer ondervindt enige hinder van het ongeluk: een van de rijstroken is afgesloten.
15:00

Man valt van balkon en raakt zwaargewond

Een man is zwaargewond geraakt nadat hij 'van hoogte' is gevallen in de Couperusstraat in Stad. Dit zegt een woordvoerder van de politie. Volgens buurtbewoners gaat het om een oudere man die van een balkon zou zijn gevallen.
Politie, ambulances en een traumahelikopter zijn ter plaatse. Het slachtoffer is behandeld en daarna met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten in de Couperusstraat
Hulpdiensten in de Couperusstraat © ProNews
14:00

Opvallend hoog aantal inbraken in stadswijk

Meerdere bewoners van de stad-Groninger wijk De Meeuwen zijn recentelijk de dupe geworden van een inbraak in hun woning of auto.
Bij de politie zijn acht aangiftes en meldingen gedaan, meldt een woordvoerder. Die wil niet spreken van een inbraakgolf, maar bevestigt wel dat het om een opvallend hoog aantal inbraken gaat.
De politie doet onderzoek, maar tot nu toe zijn er geen verdachten aangehouden.
De inbraken vonden vorige maand plaats rond de herfstvakantie.
Het advies van de politie is tijdens afwezigheid verlichting in en rond de woning te laten branden om daarmee inbrekers af te schrikken.
Inbreker probeert zijn slag te slaan
Inbreker probeert zijn slag te slaan © Sjoerd Halma/RTV Noord (fotobewerking)
13:40

Scooterbestuurder raakt gewond tijdens rijles

Op de Siersteenlaan in Groningen heeft een ongeluk plaatsgevonden met een rijlesscooter. De scooterrijder is gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend.
Hulpdiensten bij het scooterongeluk
Hulpdiensten bij het scooterongeluk © Ruben Huisman/Persbureau Meter