liveblog | 9 november

112-nieuws donderdag 9 november: Onduidelijkheid over mogelijke schietpartij Damsterdiep

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 9 november, 21:45 uur
21:45

Auto en deelscooter botsen in Groningen

Op de Europaweg in Groningen zijn donderdagavond een auto en een deelscooter met elkaar in botsing gekomen. Er raakte niemand gewond. Mogelijk is één van de bestuurders door rood gereden.
De plek van het ongeluk
De plek van het ongeluk © Patrick Wind/112Groningen
18:45

Vraagtekens rondom gaslekkage in Marum

Bewoners van de Wendsteinweg in Marum hebben donderdagavond een sterke gaslucht geroken. De opgeroepen brandweer kon de bron van het lek niet vinden, waarop Enexis is ingeschakeld. Omdat niet duidelijk was waar de gaslucht vandaan kwam, is de omgeving van de Wedsteinweg afgezet. De bron van de gaslucht is nog niet gevonden.
De brandweer op zoek naar het mogelijke gaslek
De brandweer op zoek naar het mogelijke gaslek © Persbureau Meter
18:30

Kop-staart botsing Leek

Op de N372 zijn donderdagavond twee auto's op elkaar gebotst. Hoe dat kon gebeuren is niet duidelijk. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.
Door de aanrijding ontstond enige hinder voor het verkeer
Door de aanrijding ontstond enige hinder voor het verkeer © Persbureau Meter
17:00

Slachtoffer meldt zich in ziekenhuis

Het lijkt erop dat er toch een gewonde is gevallen bij een schietpartij een het Damsterdiep in Groningen. Er heeft zich zojuist een slachtoffer gemeld in het ziekenhuis, zegt een woordvoerder van de politie. 'Wij doen op dit moment onderzoek of dit met elkaar in verband staat.'
16:15

Melding van schietpartij aan Damsterdiep

Bij de politie is rond 16.00 uur donderdagmiddag een melding binnengekomen van een schietpartij aan het Damsterdiep in Groningen, in de buurt van gekleurde wooncontainers en een kringloopwinkel.
'Het is op dit moment onbekend of er daadwerkelijk is geschoten. Daar wordt onderzoek naar gedaan. Er is voor zover nu bekend niemand gewond geraakt', meldt de politie even voor half vijf.
Politie bij de gekleurde wooncontainers en de kringloopwinkel aan het Damsterdiep
Politie bij de gekleurde wooncontainers en de kringloopwinkel aan het Damsterdiep © 112Groningen.nl
16:10

Stadjers en Muntendammer op heterdaad betrapt op helpdeskfraude

Twee Stadjers (21) en een Muntendammer (22) zijn deze week aangehouden op verdenking van bankhelpfraude. De politie betrapte het drietal maandagavond op het moment dat ze bezig waren een nieuw slachtoffer te maken. De politie denkt dat het trio is betrokken bij meerdere oplichtingszaken. Lees het hele artikel.