liveblog | 10 november

112-nieuws vrijdag 10 november: Wildervanksters botsen op kerende bestelbus • Geparkeerde auto in vlammen op

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 10 november, 22:30 uur
22:30

Geparkeerde auto vat vlam in Haren

Aan de Lutsborgsweg in Haren is vrijdagavond een geparkeerde auto in vlammen opgegaan. Toen de brandweer arriveerde stond de auto al volledig in brand. Hoe de brand kon ontstaan wordt onderzocht.
De brandende auto in Haren
De brandende auto in Haren © Persbureau Meter
20:15

Wildervanksters botsen bij Emmen op kerende bestelbus

Op de N34 bij Emmen-Noord is vrijdagavond een personenauto op een bestelbus gebotst. Die bestelbus zou hebben gekeerd op de weg.
Twee inzittenden van de personenauto, afkomstig uit Wildervank, kwamen met de schrik vrij. De brandweer moest twee inzittenden uit de bestelbus bevrijden. Eén van hen is overgebracht naar het ziekenhuis.
De weg tussen Emmen en Gieten werd volledig afgesloten.
Hulpdiensten op de N34 bij Emmen-Noord
Hulpdiensten op de N34 bij Emmen-Noord © Persbureau Meter
19:20

Scooter in vlammen op in Finsterwolde

In Finsterwolde moest vrijdagavond de brandweer in actie komen om een scooter te blussen. Die was achter een huis aan de Tammingaslaan in brand gevlogen.
Hoe dat kon gebeuren wordt onderzocht. Van de scooter bleef weinig over.
De brandweer blust de scooter
De brandweer blust de scooter © 112Groningen
16:00

Reeks vernielingen op carpoolplaatsen

Afgelopen nacht hebben op verschillende plekken vernielingen aan auto's plaatsgevonden. In totaal zijn van, voor zover nu bekend is, acht wagens op vier carpoolplaatsen ruiten ingeslagen. Tussen 06.30 en 07.00 uur vanochtend ontving de politie de eerste melding.
Op carpoolplaatsen Gieten P+R en Eelde/De Punt zijn zes auto's het doelwit van vernieling geworden. Bij P+R Assen Zuid en Bareveld/Wildervank N33 zijn ook twee auto's beschadigd.
De politie onderzoekt op dit moment of het om inbraken of vernielingen gaat. Ook houdt de politie rekening met het scenario dat er een verband is tussen de vernielingen, schrijft RTV Drenthe.
Eén van de vernielde auto's
Eén van de vernielde auto's © Persbureau Groningen
15:05

Grote boot zorgt voor file op N7

Op de N7 heeft de brug over het Winschoterdiep langere tijd open gestaan. Er moest een vrachtschip langs, maar dat duurde even. Na een eerste mislukte poging, ging de brug een tweede keer open. Toen het schip er eenmaal door was, bleef de brug haken. Hierdoor moesten automobilisten langer wachten tot ze weer door konden rijden en ontstond er een kleine file. Inmiddels rijdt het verkeer weer.
Schip over het Winshoterdiep
Schip over het Winshoterdiep © 112Groningen
12:15

Politie lost waarschuwingsschot bij dreigende situatie op Grote Markt

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een waarschuwingsschot gelost bij een dreigende situatie op de Grote Markt in Stad.
De politie kreeg rond 23.30 uur een melding dat er met een vuurwapen gedreigd zou zijn op de Grote Markt. Agenten troffen daar vier mannen aan. Het vermoeden bestond dat een van hen een wapen bij zich had. Toen de politie het viertal wilde aanhouden, ontstond er een dreigende situatie en werd een waarschuwingsschot gelost.
De vier zijn meegenomen naar het bureau. Ze bleken geen wapen te hebben.
Rond 23.45 uur kreeg de politie nog een melding: er zou geschoten zijn op het Akerkhof. Daar troffen agenten geen verdachten of gewonden aan.
De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze twee zaken. Ze roept getuigen op zich te melden.
De politie zet een deel van het Akerkhof af
De politie zet een deel van het Akerkhof af © Warner van der Louw