Bouwmarkt Hamminga Uithuizen volledig door brand verwoest

UITHUIZEN - Bouwmarkt Hamminga Bouw-en Tuinmarkt aan de Talmaweg in Uithuizen is donderdagavond volledig door brand verwoest.
Nabijgelegen bedrijfspanden werden door de brandweer nat gehouden om te voorkomen dat de brand oversloeg. Ook twee op het terrein gelegen bunkers met daarin 7000 kilo vuurwerk werden uit voorzorg nat gehouden. Het treinverkeer van en naar Uithuizen werd tijdelijk stilgelegd in verband met de brand.

Voor zover bekend zijn bij de brand geen mensen gewond geraakt. Ten tijde van het uitbreken van de brand was de bouwmarkt gesloten. Rond 21.00 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De bouwmarkt was gevestigd in de voormalige groenteveiling van Uithuizen en Omstreken, gebouwd in 1927. In 1983 vestigde Hamminga Bouw en Tuinmarkt zich in het pand, nadat de veiling was gestopt. Het gebouw werd toen ingrijpend verbouwd.

De rook van de brand was, enkele uren na het uitbreken van de brand, nog steeds in de wijde omtrek te zien. Geadviseerd werd om ramen en deuren gesloten te houden in verband met de zware rookontwikkeling. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Wat de oorzaak is van de brand is nog niet bekend.

Vanwege het vrijkomen van asbest zijn twintig tuinen van woningen aan de Talmaweg en Borgweg afgezet. Een gespecialiseerd bedrijf gaat de asbest opruimen. Omwonenden worden per brief geïnformeerd over de situatie. Mensen die toch nog vragen hebben, kunnen bellen met de gemeente Eemsmond:06-13668410.
Meer over dit onderwerp:
112 brand
Deel dit artikel:

Recent nieuws