liveblog | 12 november

112-nieuws zondag 12 november: BMX'er gewond op mountainbikepark • Politie arresteert 19-jarige straatrover

In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 12 november, 20:00 uur
20:00

FC-fans aangevallen buiten stadion in Kerkrade

Fans van FC Groningen zijn zondagavond aangevallen toen ze met hun auto's het stadion van Roda JC in Kerkrade wilden verlaten. Op weg naar de snelweg werden de auto's vanuit het niets bekogeld met stenen.
16:45

BMX'er gewond op mountainbikepark in Stad

Op het mountainbikepark aan de Driebondsweg in Stad is zondagmiddag een fietscrosser gewond geraakt. Hoe dat kon gebeuren en wat er precies is gebeurd is niet bekend.
De onfortuinlijke BMX'er is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten ontfermen zich over de BMX'er
Hulpdiensten ontfermen zich over de BMX'er © 112Groningen
16:40

Politie houdt straatrover (19) aan in Stad

De politie heeft zaterdagochtend een 19-jarige straatrover aangehouden in Stad. 'Geef me al je spullen, ik heb een pistool, anders schiet ik je neer', had hij op het Schuitendiep tegen zijn slachtoffer gezegd.
Het slachtoffer kreeg vervolgens twee tikken en gaf daarop zijn jas af. In de binnenstad kon de verdachte al snel worden aangehouden. 'Hij was onder invloed van alcohol en drugs, maar had geen wapen', aldus teamchef Gerard de Jonge.
15:10

Fietser aangereden in centrum Stad

Een fietser is op het Zuiderdiep in Stad aangereden door een auto. Volgens een aanwezige 112-fotograaf is de fietser daarbij gewond geraakt.
Politie op het Zuiderdiep in Stad
Politie op het Zuiderdiep in Stad © 112 Groningen
14:55

Schuurbrand in Finsterwolde

Aan de Hoofdweg in Finsterwolde is brand uitgebroken in een schuur. De brandweer is aanwezig en probeert de vlammen te doven.
Brandweer bij de schuurbrand in Finsterwolde
Brandweer bij de schuurbrand in Finsterwolde © 112 Groningen
14:40

Twee inwoners van Westerkwartier slachtoffer van bankhelpdeskfraude

Inwoners van Briltil en Zevenhuizen zijn zaterdag slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. Dat schrijft de politie op Instagram. De frauders maakten de slachtoffers wijs dat er een verdachte transactie op hun rekening geconstateerd zou zijn.
Bij het slachtoffer in Zevenhuizen namen de fraudeurs sieraden mee, zogenaamd om ze te laten taxeren voor de verzekering. In beide zaken is aangifte gedaan, de politie doet onderzoek.