Flames verspeelt koppositie in Den Bosch

DEN BOSCH - GasTerra Flames heeft de koppositie in de Dutch Basketball League afgestaan aan Leiden. Door een 78-75 nederlaag tegen Den Bosch zakte de ploeg van coach Hakim Salem een plek op de ranglijst.
Voor de rust leek er weinig aan de hand voor de Groninger basketballers. De thuisploeg speelde slap en mede dankzij een zuiver schietende David Bell ging Flames de rust in met een 43-32 voorsprong.
In het derde kwart werd Bell echter geneutraliseerd door de opgefriste verdediging van Den Bosch. Waar de spelverdeler voor de rust nog 19 punten scoorde, noteerde hij in de tweede helft slechts 2 punten. De andere mannen van Salem wisten zich evenmin raad met de defensieve druk van Den Bosch. Aan het begin van het vierde kwart leidde de thuisploeg met 59-53. Flames kwam in de laatste tien minuten nog tot op een punt van de aartsrivaal, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind.
Leiden heeft nu een voorsprong van twee punten, met een wedstrijd meer gespeeld. Het onderlinge resultaat is echter in het voordeel van de regerend landskampioen. De plek op de ranglijst is in de play-offs bepalend voor het thuisvoordeel. Paasmaandag speelt de ploeg van Salem uit tegen Magixx in Wijchen.