Lycurgus verliest na spectaculaire volleybalthriller

GRONINGEN - Abiant/Lycurgus heeft maandagmiddag ook de tweede wedstrijd in de finale van de play-offs om de landstitel verloren van Langhenkel uit Doetinchem. Na vijf sets stond er uiteindelijk 2-3 op het scorebord in een uitverkochte thuishal.
Lycurgus en Langhenkel maakten er een boeiend gevecht van voor maar liefst 1200 toeschouwers in de topsporthal van het Alfa-college. De eerste set ging lang gelijk op, maar de bezoekers wonnen de set met 26-24. Lycurgus knokte zich terug in de tweede set en won eveneens met 26-24. In de derde set kwam Lycurgus op voorsprong in de wedstrijd na een 27-25 setwinst.
De vierde set was nog spectaculairder. Lycurgus kwam terug van vijf punten achterstand en had zelfs twee keer de kans om de wedstrijd in Gronings voordeel te beslissen. Desondanks wonnen de bezoekers deze set met 30-28. In de beslissende vijfde set lukte het Lycurgus niet om de stand in de best-of-five serie gelijk te trekken. De ploeg van coach Ronald Zoodsma kwam wederom knap terug van vijf punten achterstand, maar moest uiteindelijk pas buigen voor de bezoekers na het tiende (!) matchtpoint.
Lycurgus kijkt nu tegen een 2-0 achterstand aan in de best-of-five serie. Aanstaande zaterdag is de derde wedstrijd in Doetinchem en bij verlies gaat de landstitel naar Langhenkel.