Groningse bodybuilder pakt zilver in Las Vegas: 'Mooier dan EK-goud'

Ray Scholtens viert zijn zilveren medaille in Las Vegas
Ray Scholtens viert zijn zilveren medaille in Las Vegas © Eigen foto
Nog geen maand geleden won bodybuilder Ray Scholtens het Europees kampioenschap in de leeftijdscategorie 40+. Het afgelopen weekend pakte de 40-jarige Groninger een zilveren medaille bij het prestigieuze Natural Olympia in Las Vegas.
'Dit is voor de natuurlijke bodybuilders een soort van Superbowl. Deze medaille is zeker mooier dan de gouden EK-medaille, omdat er een sterkere bezetting was dan bij het Europees kampioenschap in Duitsland. Dit was een prestigieuzere wedstrijd. Hier zijn zestig landen vertegenwoordigd. Iedereen is hier, dus dit is de allergrootste wedstrijd voor ons. Er is ook veel publiek bij aanwezig', legt Scholtens uit.

'Bigger is better' in Amerika

Hij vervolgt: 'Die jongen die mij verslagen heeft, daar heb ik het vorig jaar tijdens het EK ook tegen opgenomen. Toen was ik tweede en hij vijfde. In Europa gaan ze toch een beetje meer op je presentatie af en je poseren. In Amerika is het toch een beetje 'bigger is better' en deze jongen had gewoon veel meer spiermassa. Dan ligt het er maar net aan waar de juryleden op zo'n dag voor gaan.'
Tekst gaat verder onder de foto
Ray Scholtens toont zijn lichaam in Las Vegas
Ray Scholtens toont zijn lichaam in Las Vegas © Eigen foto

'Volgend jaar goud'

'Ik ben hier heel erg tevreden mee. Vorig jaar was ik zesde van de zeven. Ik wilde dit jaar voor een top drie-positie gaan, dus een tweede plek smaakt naar meer. Volgend jaar gaan we voor de eerste plek. En volgend jaar het officiële WK in Nederland, dan ga ik ook voor goud.'
Verder heeft de trip naar Amerika ook nog wel wat moois in het verschiet voor de Groninger. 'Ik ben een paar dagen van tevoren met mijn vriendin van München naar Las Vegas gevlogen. Morgen gaan we naar Los Angeles toe, zodat we in de Gold's Gym op Venice Beach kunnen trainen, waar Arnold Schwarzenegger ook nog elke dag traint. Mooie tijden nog te gaan', aldus Ray Scholtens.