Campagnevoeren en kleding inzamelen voor dak- en thuislozen in Stad

Het Groningse ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf woont in de binnenstad van Groningen en trekt zich het lot aan van de vele dak- en thuislozen die de stad rijk is. Ze zamelt warme kleding in en voert intussen campagne voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen.
'Ik zie ze bij mij in de buurt vaak liggen in portieken en steegjes. Het worden er steeds meer, heb ik de indruk. Dat gaat mij aan het hart. Ik heb daarom het Leger des Heils gebeld om een actie op touw te zetten', legt Stieneke van der Graaf uit.

Sokken

Het Tweede Kamerlid brengt een kort bezoek aan de School met de Bijbel De Triangel aan de De Rode Kruisstraat in Stad.
In het speellokaal liggen de Aldi- en Action-tassen hoog opgetast, evenals gedragen sneakers, nieuwe sokken en onderbroeken. 'Voor de arme mensen die deze winter helemaal niks hebben en ook voor de mensen die in oorlog leven', verklaart Hugo, die zelf ook een tas heeft meegenomen van huis.

Campagne

Na De Triangel wordt koers gezet richting de gereformeerde studentenvereniging en vervolgens naar het christelijke Gommarus College. In totaal elf scholen en andere instellingen doneren aan de kledingactie van barmhartige Samaritaan Stieneke van der Graaf.
Zij staat op de negende plaats op de kieslijst van de ChristenUnie, volgens de laatste peilingen vrijwel zeker een onverkiesbare plaats. Van der Graaf probeert derhalve ook de aandacht op de politiek te vestigen: 'Met deze actie laten we ook zien voor welke waarden mijn partij en ik zelf staan: zorg en betrokkenheid met de mensen.'
De Leger des Heils-bus heeft als eindbestemming de Open Hof aan De Spilsluizen, het trefpunt voor dak en thuislozen.
Op campagne voor dak- en thuislozen in Stad