Iris Kroes op Bevrijdingsfestival Groningen

GRONINGEN - Zangeres Iris Kroes uit Drachten is op zaterdag 5 mei te zien op het Bevrijdingsfestival in Groningen.
Zaterdag 5 mei vindt in het Stadspark in Groningen het jaarlijkse Bevrijdingsfestival plaats. Verspreid over diverse podia zijn er optredens van bands en artiesten.
Net als voorgaande jaren is RTV Noord met een podium op het festivalterrein te vinden. Op Podium Noord treden artiesten en bands op die bij RTV Noord te horen en te zien zijn. Dit jaar treden op:

Iris Kroes

Bekend als het 'harpmeisje' van The Voice of Holland. Ze won eerder dit jaar de talentenjacht waar miljoenen mensen naar keken. In mei verschijnt haar debuut-cd.

Alex Vissering

Elk jaar werkt het Bevrijdingsfestival samen met een Groninger gemeente. Dit jaar is dat de gemeente Vlagtwedde, waar Alex Vissering woont.

Inge van Calkar

Een singer/songwriter uit de stad Groningen. Ze is ook als zangeres betrokken bij de band ZaZa. Bij Radio Noord hoor je haar nieuwste single ‘There must be something with your brain’.

Bert Hadders & De Nozems

Eén van de voortrekkers in de muziekwereld in de Stad. Bedenker van de Songclub en organisator van diverse muziekevenementen. Onlangs verscheen zijn tweede album 'De Coöperoazie'.

Zuver Scheerwol

Band met Sijtse Scheeringa en Fries Wolma. Zijn beiden al lang bezig in de muziek: Sijtse als solozanger en Fries met onder andere The Javelins.

Voorheen de Bende mit Pazzipanten

Muzikaal gezelschap bestaande uit Peter de Haan, Alina Kiers en Frank den Hollander (Voorheen De Bende) met muzikale bijstand van Harry Niehof en Jan Veldman (de Pazzipanten).

Anthony's Putsch

De band rond de Groninger zanger Teun Supheert. We kennen Teun nog als drummer van o.a. DeHeleboel. Met het album 'Anthony's Putsch' debuteert hij als zanger en liedjesschrijver.
Op een steenworp afstand van het Podium Noord staat het hoofdpodium. Daar zijn onder andere Alain Clark, Deus en Ben Howard te zien.
Podium Noord is een samenwerking van RTV Noord en de Stichting Vier 5 Mei.