Lopend Vuur: Bij mij in de buurt mag flink gebouwd worden

Een bouwvakker bij de fundering van een nieuwbouwwoning
Een bouwvakker bij de fundering van een nieuwbouwwoning © Jos Schuurman/FPS
Liefst 100.000 nieuwe woningen per jaar! 40 procent sociale huurwoningen! Vooral huizen in het middensegment! Méér bouwen voor alleenstaanden! De politieke partijen buitelen over elkaar heen als het op ambities voor nieuwe woningen neerkomt.
Ondertussen heeft de overheid al een aantal voor onze provincie in gedachte. Tot aan 2030 moeten hier zo'n 28.500 nieuwe woningen komen, liefst een tiende van het huidige woonaanbod in Groningen.
De grote vraag is natuurlijk: wáár moeten al die nieuwe woningen komen? Veel partijen vinden dat er in bestaande wijken en steden vaak nog flink kan worden bijgebouwd. CDA en ChristenUnie zien het liefst in elk dorp één straatje erbij. Waar Partij voor de Dieren dan weer kansen ziet op grond waar nu nog boerderijen staan. JA21 ziet zelfs een grote, gloednieuwe stad wel zitten.
Hoe je het ook wendt of keert: er is woningnood en het aantal Nederlanders blijft maar groeien. Die nieuwe woningen moeten érgens komen. Is er bij jou nog ruimte?

Lopend Vuur

Uitslag Lopend Vuur

Eens
48
Oneens
52

 

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Kan je rondkomen?

Afgelopen vrijdag vroegen we je of je goed kan rondkomen, in het kader van het verkiezingsthema bestaanszekerheid. Van de 5915 stemmers was 65 procent het daarmee eens, 35 procent oneens.