Lopend Vuur: Na de verkiezingen wordt het beter in dit land

Verkiezingsborden in Wildervank
Verkiezingsborden in Wildervank © ANP / Hollandse Hoogte / Venema Media
Het vertrouwen in de overheid is laag. Niet alleen in Groningen, maar in heel Nederland. Na de Tweede Kamerverkiezingen morgen krijgen we na dertien jaar sowieso een andere premier, en misschien ook andere partijen aan het roer. Wordt het beter in dit land?
In de verkiezingsprogramma's zeggen de partijen te hebben geleerd van de Toeslagenaffaire en de gaswinning in Groningen. 'Dit nooit meer', is de strekking. Bij de Provinciale Statenverkiezingen eerder dit jaar werd de enorme winst van BBB gezien als een teken dat 'Den Haag' het platteland niet meer zag staan. De politiek zou te ver van de burgers zijn geraakt.
Dat verlies van vertrouwen is niet zomaar hersteld natuurlijk. Het is een bekende uitspraak: vertrouwen komt te voet en gaat te paard. De grote vraag is: zie jij het weer herstellen na de komende verkiezingen?

Lopend Vuur

Uitslag Lopend Vuur

Eens
16
Oneens
84

 

In welke lijsttrekker heb je het meeste vertrouwen?

Lopend Vuur

Uitslag Lopend Vuur

Dilan Yesilgöz
10
Pieter Omtzigt
22
Frans Timmermans
15
Geert Wilders
21
Caroline van der Plas
7
Rob Jetten
3
Esther Ouwehand
2
Lilian Marijnissen
6
Henri Bontenbal
7
Een andere lijsttrekker
8

 

Bij de keuze uit deze lijsttrekkers keken we naar de recente peilingen. Van de negen hoogste partijen staan de lijsttrekkers genoemd. Liever iemand anders? Kies de laatste optie.

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Mag er bij jou worden gebouwd?

Maandag stond ons Lopend Vuur in het teken van een ander belangrijk verkiezingsthema: het bouwen van woningen. Van de 4053 stemmers was 52 procent het oneens met de stelling 'Bij mij in de buurt mag flink gebouwd worden'. 48 procent was het daarmee eens.