liveblog | 16 november

112-nieuws donderdag 16 november: Buurtbewoner blust autobrand • Delfzijlster (19) verliest rijbewijs

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 16 november, 22:30 uur
22:30

Bewoner blust autobrand Veendam

De brandweer van Veendam had donderdag weinig werk aan een autobrand Dr. Bekenkampstraat. De bewoner waarbij de auto op de oprit stond, had het vuur zelf al weten de blussen. De auto raakte hierdoor slechts licht beschadigd. De politie is op zoek naar camerabeelden om de oorzaak van de brand te achterhalen.
De brand was snel onder controle
De brand was snel onder controle © Micheal Huising/112Groningen
22:00

Eelwerderbrug Appingedam nét niet geramd

Een binnenvaartschip heeft donderdagavond het remmingwerk van de Eelwerderbrug in de N33 geramd. De brug zelf werd niet geraakt en kwam met de schrik vrij. Het is de 36e keer dat een binnenvaartschip een brug in onze provincie ramt.
16:50

Scooterrijder gewond bij aanrijding in Stad

Bij een aanrijding met een automobilist is donderdagmiddag op de Paterswoldseweg in Stad een scooterrijder gewond gemaakt. Hoe dat kon gebeuren wordt onderzocht.
Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten aan de Paterswoldseweg
Hulpdiensten aan de Paterswoldseweg © Persbureau Meter
16:40

19-jarige Delfzijlster raakt rijbewijs kwijt in Westerkwartier

Een 19-jarige Delfzijlster is deze week zijn rijbewijs kwijtgeraakt toen hij in Lutjegast meer dan 50 km/u te hard reed. De hardrijder had zijn roze kaartje pas een maand.
'Het rijbewijs in ingenomen en zal samen met het proces verbaal worden opgestuurd naar het CVOM', aldus de politie
11:40

Fietser en automobilist botsen in Stadskanaal

Op de Europalaan in Stadskanaal is donderdagochtend een fietser in botsing gekomen met een automobilist. De fietser is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist kwam met de schrik vrij. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.
Hulpdiensten zijn aanwezig in Stadskanaal
Hulpdiensten zijn aanwezig in Stadskanaal © Persbureau Groningen
09:00

Stadjer opgepakt die drugs verstopte in fietslampjes

De politie heeft woensdagmiddag een 24-jarige drugsdealer uit Groningen aangehouden. De man had 59 bolletjes drugs verstopt in fietslampjes, zo maakte de politie donderdag bekend op Instagram.
De Stadjer werd opgepakt bij een politieactie rondom het Gedempte Zuiderdiep en de Kleine Haddingestraat. Die werd gehouden na klachten van omwonenden en ondernemers over overlast van drugsdealers en -gebruikers rondom 'De Gele Loper', het gebied tussen de Vismarkt en het Hoofdstation. Volgens de politie bestaat de overlast uit dealen, rondhangen, schreeuwen, intimiderend gedrag en ruzies.
De politie bekeurde bij de actie ook meerdere mensen voor het overtreden van het samenscholingsverbod.