Aanpak Ring Zuid verplaatst deel werkzaamheden naar volgend jaar

Drukte bij het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan in stadswijk De Wijert
Drukte bij het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan in stadswijk De Wijert © Groningen Bereikbaar
Het herfstachtige weer van de afgelopen dagen zorgt voor kopzorgen bij Aanpak Ring Zuid. Door de vele regen is het niet gelukt om alle asfalteringswerkzaamheden aan de Van Ketwich Verschuurlaan in Stad op tijd af te ronden. Daardoor wordt een deel van de vervolgwerkzaamheden verplaatst naar volgend jaar.
Aanpak Ring Zuid laat momenteel werkzaamheden uitvoeren aan de Van Ketwich Verschuurlaan. Tussen het viaduct van de A28 en de Vestdijklaan wordt een nieuwe laag asfalt en nieuwe bestrating aangelegd.
De werkzaamheden zouden 20 november klaar moeten zijn, maar door de vele regen van de afgelopen dagen hebben de werkzaamheden vertraging opgelopen. De verwachting is dat het asfalteren pas 1 december klaar zal zijn.

Werkzaamheden verplaatst naar 2024

Doordat de werkzaamheden aan de Van Ketwich Verschuurlaan pas begin december zijn afgerond, kunnen de geplande werkzaamheden aan het viaduct in de A28 niet op tijd beginnen. Aanpak Ring Zuid heeft daarom besloten deze werkzaamheden, fase 2 genoemd, te verplaatsen naar begin volgend jaar.

Wel werkzaamheden dit weekend

De door de gemeente Groningen geplande werkzaamheden aan de Van Ketwich Verschuurlaan gaan dit weekend wél door. Hierdoor zijn de beide opritten Groningen-Zuid afgesloten. De afritten Groningen-Zuid zijn wel open, maar verkeer kan alleen richting de Van Ketwich Verschuurlaan rijden.
Ook is de Laan Corpus den Hoorn in beide richting afgesloten. De stremming duurt tot maandagochtend 6.00 uur.