Flames als nummer twee play-offs in

GRONINGEN - GasTerra Flames heeft zaterdagavond de laatste reguliere competitiewedstrijd met 67-53 gewonnen van Rotterdam. Door de overwinning gaat Flames als nummer twee van de competitie de play-offs in.
Flames had in het eerste kwart nog moeite met de Rotterdammers (14-13), maar bij rust stond de thuisploeg met veertien punten verschil voor (37-23). De voorsprong werd na het derde kwart vergroot tot achttien punten (55-37). Flames speelde de wedstrijd vervolgens eenvoudig uit en won uiteindelijk met 67-53. Topscorers aan de kant van Flames waren Jessey Voorn met 17 punten en Alex Wesby met 15 punten.
Flames eindigde de reguliere competitie op een tweede plaats met 42 punten uit 28 wedstrijden. Regerend landskampioen ZZ Leiden werd eerste in de Dutch Basketball League met twee punten meer dan Flames. De ploeg van coach Hakim Salem speelt in de eerste ronde van de play-offs in poule B tegen Magixx uit Wijchen en Landstede uit Zwolle. De eerste wedstrijd van Flames in deze poule is op 21 april in Martiniplaza tegen Magixx.