liveblog | 17 november

112-nieuws vrijdag 17 november: Drie ongelukken met vrachtwagens • Groningers opgepakt voor overval

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 17 november, 21:05 uur
21:05

Dealer verstopt 44 bolletjes drugs in fiets

Afgelopen woensdag maakte de politie al melding van een dealer in Stad die bolletjes met drugs had verstopt in zijn fietslampjes. Vrijdag was het opnieuw raak.
Op het Gedempte Zuiderdiep werd een 21-jarige Stadjer aangehouden die 44 bolletjes met verdovende middelen had verstopt in zijn fiets. 'Kennelijk trekt men zich weinig aan van onze aanpak', aldus de politie.
15:55

File op N33 na botsende vrachtwagens

Bij de afslag Meedhuizen op de N33 zijn vrijdagmiddag twee vrachtwagens met elkaar in botsing gekomen. De aanrijding zorgt voor een file vanuit de richting Appingedam.
De N33 in de richting van Siddeburen is afgesloten door het ongeval. Automobilisten kunnen afslag Meedhuizen nemen om vervolgens een parallelweg te nemen.
Het is niet bekend of iemand gewond is geraakt.
Een van de betrokken vrachtwagens
Een van de betrokken vrachtwagens © 112Groningen
15:50

Groningers opgepakt voor overval op Zwols veilinghuis

Vanwege verdenking van betrokkenheid bij een overval op een veilinghuis in Zwolle, afgelopen dinsdag, zijn drie Groningers opgepakt. Het betreft een 31-jarige Delfzijlster en twee mannen van 25 en 44 jaar uit Stad. Dat meldt dagblad De Stentor.
De mannen braken, samen met een Schiedammer, een ruit en kregen zo toegang tot een etalage met sieraden. Later vond op straat nog een kleine schermutseling plaats, aldus de politie. De mannen gingen er eerst op een scooter en vervolgens in een auto vandoor. Op de N50 zijn ze vervolgens aangehouden.
De verdachten zitten in beperkingen en blijven nog zeker twee weken vastzitten, zo besliste de rechter vrijdag.
15:30

Bestuurder scooter gewond

Bij een aanrijding op de Hereweg in Groningen tussen een auto en een scooter is de bestuurder van de scooter licht gewond geraakt. Het slachtoffer is op de Hereweg behandeld en hoefde niet mee naar het ziekenhuis .
De bestuurder van de scooter raakte licht gewond
De bestuurder van de scooter raakte licht gewond © 112Groningen.nl
13:10

Brand bij fietsenwinkel Roden

Bij een fietsenwinkel aan de Heerestraat in Roden is brand uitgebroken in een oude accu. De brandweer kon het snel blussen.
De brandweer blust de brand
De brandweer blust de brand © Persbureau Meter
12:00

Vrachtwagen vast in de berm

Een vrachtwagen is van de weg geraakt en vast komen te zitten in de berm langs de Ingenieur W.I.C. van Veelenweg bij Gasselternijveen. Met zijn wielen kwam hij vast te zitten. Een sleepwagen heeft het voertuig weer op de weg geholpen.
Een sleepwagen trekt het voertuig uit de berm
Een sleepwagen trekt het voertuig uit de berm © Persbureau Groningen