Zwalkend Groningen verliest ook van Roda

GRONINGEN - FC Groningen heeft zondagmiddag met 1-0 verloren van Roda JC. Hierdoor zijn de play-offs om Europees voetbal alleen theoretisch nog haalbaar. In een slechte wedstrijd werd Wielaert namens de gasten matchwinner.
Eerste helft

In de beginfase hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Na een kwartier spelen probeerde de thuisploeg het initiatief voorzichtig naar zich toe te trekken. Suk kopte een voorzet van Burnet voorlangs. Tien minuten voor rust kwam Roda op voorsprong, doordat Suk zijn directe tegenstander volledig uit het oog verloor.
Hempte lanceerde een scherpe vrije bal in het centrum van de Groningse verdediging. Daar stond de mee opgekomen Wielaert helemaal vrij en kon ongehinderd de 1-0 maken. Op slag van rust gaf Andersson een goede voorzet, maar Wielaert voorkwam de gelijkmaker met een goede sliding.

Tweede helft

Groningen begon met aanvallende intenties. De formatie van trainer Pieter Huistra zette Roda vast op eigen helft. Verder dan een aantal vrije trappen van Tadic kwam de ploeg echter niet. Omdat ook de precisie bij Roda ontbrak bleef het duel kwalitatief zeer matig en viel er bijzonder weinig te genieten in Euroborg.
Jones probeerde het een kwartier voor tijd met een schot van ruime afstand dat klemvast gepakt werd door Kieszek. Met de moed der wanhoop trok Groningen in de slotfase ten aanval. Pedersen liet nog een hard schot los, dat op de arm van Vukovic leek terecht te komen, maar scheidsrechter Janssen vond het geen strafschop.
Het was voor de FC de tiende nederlaag in de laatste twaalf duels. FC Groningen zakt naar de dertiende plaats in de eredivisie met 35 punten uit 30 wedstrijden.

Opstellingen

FC Groningen: Luciano; Tom Hiariej ('84 David Texeira), Jonas Ivens, Tim Sparv, Lorenzo Burnet ('57 Koen van de Laak); Petter Andersson; Henk Bos ('68 Matías Jones), Tim Keurntjes, Nicklas Pedersen, Dusan Tadic; Hyun-Jun Suk.
Roda JC: Pawel Kieszek; Martijn Monteyne, Robbie Wielaert, Bart Biemans, Jimmy Hempte; Laurent Delorge ('59 Jagos Vukovic), Ruud Vormer, Davy De Beule ('80 Arnaud Sutchuin), Adil Ramzi; Sanharib Malki ('90 Guus Hupperts), Mats Junker.