liveblog | 18 november

112-nieuws zaterdag 18 november: Zwaargewonde bij auto te water in Winschoten

In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 18 november, 23:15 uur
23:15

Zwaargewonde bij auto te water in Winschoten

Aan de Oosterhavenkade in Winschoten is zaterdagavond een auto te water geraakt. Alle hulpdiensten zijn ter plaatse. Volgens een aanwezige fotograaf is er is door de brandweer met duikers naar een persoon gezocht. De politie meldt dat alle personen inmiddels uit het voertuig zijn. Een persoon is ernstig gewond geraakt. De hulpverlening is opgestart en de politie doet nader onderzoek naar de toedracht.
Hulpdiensten op de plaats van het ongeluk
Hulpdiensten op de plaats van het ongeluk © 112 Groningen
22:40

Trein raakt onbekend object bij Glimmen

Een trein heeft zaterdagavond een object geraakt op het traject Assen naar Groningen ter hoogte van de Parallelweg bij Glimmen. Het gaat om een trein op het traject Den Haag richting Groningen. Omstreeks 22.05 uur werd het incident gemeld. Wat de trein precies heeft geraakt is niet bekend. De trein staat stil. Volgens de NS rijden er tot 23.30 uur geen treinen.
Treinovergang waar de trein stilstaat
Treinovergang waar de trein stilstaat © Persbureau Meter
22:20

Mogelijk gaslek in Kommerzijl

In de Kerkstraat in Kommerzijl is zaterdagavond mogelijk een gaslek onder de straat gevonden. Volgens de aanwezige fotograaf roken enkele buurtbewoners al enige tijd een aparte lucht nadat afgelopen week de straat open was geweest voor werkzaamheden. Vanonder een geparkeerde auto werd vanavond een gaslucht geroken.
De brandweer heeft wat water met zeep vermengd en dit op de grond uitgegoten. Dit bevestigde het vermoeden van een mogelijk gaslek onder de straat: het mengsel begon op de grond direct te borrelen, wat duidt op een uitstroom. Uit voorzorg worden er door de brandweer diverse metingen uitgevoerd, zowel in woningen als op straat.
De NUTS-beheerder, Enexis, is gealarmeerd om samen met de brandweer verdere metingen uit te voeren en het gaslek te herstellen. Hoe groot het lek is en hoeveel tijd het herstellen duurt is niet bekend.
Borrelend zeepsop in de straat
Borrelend zeepsop in de straat © ProNews Producties
20:20

Brandje in Midwolde

Zaterdagavond rond 19.00 uur brak er brand uit in een schuur langs de Hoofdstraat in Midwolde. De brandweer heeft volgens de aanwezige fotograaf de brand snel onder controle. Het zou hierbij gaan om een schuur achter een woning. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk.
De brandweer blust het vuur in de schuur
De brandweer blust het vuur in de schuur © Persbureau Meter
20:10

Aanrijding tussen twee auto's in Leek

Op de kruising van de Auwemalaan en de Sukemalaan in Leek heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee auto's. Bij het ongeval vielen volgens de aanwezige fotograaf geen slachtoffers. Wel zijn de airbags gesprongen van beide voertuigen.
Een van de betrokken auto's
Een van de betrokken auto's © 112 Groningen
18:10

Drie auto's betrokken bij kop-staartbotsing in Uithuizermeeden

Rond 17.30 uur zaterdagmiddag is een kop-staartbotsing geweest tussen drie voertuigen in de Hoofdstraat in Uithuizermeeden. Volgens de aanwezige fotograaf is in ieder geval een persoon gecontroleerd door het ambulancepersoneel. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.
De ambulance bij de kop-staartbotsing
De ambulance bij de kop-staartbotsing © 112 Groningen