Eis :10 jaar cel voor vader die dochter zwanger maakte

GRONINGEN - Tegen de vader uit de stad Groninger wijk Beijum, die een kind verwekte bij zijn 12-jarige dochter, is voor de rechtbank maandag tien jaar cel geëist.
Het meisje beviel in maart vorig jaar van haar baby tijdens een schoolexcursie. Een DNA-test wees later uit dat de vader het kind bij zijn dochter heeft verwekt. De jonge moeder en haar kind wonen nu in een pleeggezin onder voogdij van Bureau Jeugdzorg.

Volgens het OM heeft de vader zijn dochter over een periode van jaren zeker 300 keer misbruikt. De man werd ook al eens in 1995 veroordeeld wegens misbruik van één van zijn andere kinderen. In 2004 kreeg hij toch het ouderlijk gezag over het 12-jarige meisje in de huidige zaak. De rechter was toen niet op de hoogte van die eerdere veroordeling.

Justitie verwijt de man seksueel misbruik met iemand jonger dan 12 jaar, waaronder seksueel binnendringen. Dat begon al toen het meisje nog maar zes jaar oud was. De maximale gevangenisstraf hiervoor is 12 jaar. De behandeling van de zaak heeft lang op zich laten wachten, omdat de vader weigerde mee te werken aan een gedragsonderzoek in het Pieter Baan Centrum.
Deel dit artikel:

Recent nieuws