In beeld: Sinterklaas meert onder meer aan in Delfzijl

De sint op in Delfzijl
De sint op in Delfzijl © Rens Turk/RTV Noord
Het weer mag dan niet veel brengen zaterdagmiddag. Toch weerhoudt dat kinderen en ouders er niet van de Sint op te wachten in de haven van Delfzijl. Achter de lange rij hekken staan de vele kinderen met Pietenmutsen in rood, groen en paarse kleur te wachten op de Sint en zijn Pieten.
Stipt om 13:00 vaart het schip van de Sint de haven van Delfzijl binnen. Twee boten met Pieten komen erachteraan. De groep van zo rond de veertig Pieten in allerlei kleuren huppelt de kade op. Voor hen loopt de Sint die alle kinderen een hand geeft.

Pietenhuis

Ondanks de regen maakt de Sint ook een tocht op zijn paard naar het Pietenhuis in het centrum van Delfzijl, tegenover de Hema. Het is een container die omgebouwd en versierd is, waar kinderen elke woensdag en zaterdag hun schoen kunnen zetten. De groep mensen loopt voor hem en zijn Pieten uit om bij de opening van het Pietenhuis aanwezig te zijn.
Dit is dan toch weer nieuw
Dorenda Keizer - Inwoner Delfzijl
Delfzijlster Dorenda Keizer staat ook met haar kinderen te wachten en vertelt: 'Eigenlijk is de intocht in Delfzijl elk jaar hetzelfde. Maar wel is het elk jaar goed en groot georganiseerd.' Op het moment dat ze praat komen er twee cabrio's voorbij rijden met pieten die naar het Pietenhuis gaan. Ze lacht: 'Oké, dit is dan wel weer nieuw.'

Aanwinst

Ook het Pietenhuis vindt ze echt een aanwinst: 'Sinds het Pietenhuis er is, is het echt een samenkomst met z'n allen in het centrum.' Margreet Bolt is van de organisatie en zij kijkt ook tevreden naar de menigte die voor het Pietenhuis staat te wachten: 'Het is mooi dat ondanks het weer er zoveel mensen op af komen. We horen nu al terug van mensen dat ze het een hartstikke leuke middag vinden.'
De aankomst van de Sint in Delfzijl
Ook op andere plekken in Groningen kwam de sint vandaag aan.

Bedum

De intocht in Bedum
De intocht in Bedum © 112Groningen/Remco van den Berg

Finsterwolde

De intocht in Finsterwolde
De intocht in Finsterwolde © 112Groningen/Annet Vieregge

Hoogezand

De intocht in Hoogezand
De intocht in Hoogezand © Venema Media

Stad

Sinterklaas vaart Stad binnen
Sinterklaas vaart Stad binnen © 112Groningen/Patrick Wind

Winschoten

Sinterklaas arriveert in Winschoten
Sinterklaas arriveert in Winschoten © 112Groningen/Marijn Buijse

Sappemeer

Sinterklaas moet in Sappemeer schuilen onder paraplu
Sinterklaas moet in Sappemeer schuilen onder paraplu © VenemaMedia

Leek

Sinterklaas in open auto geeft high five aan jongen
Sinterklaas in open auto geeft high five aan jongen © 112 Groningen