liveblog | 19 november 2023

112-nieuws zondag 19 november: Steekincident in Stad • Zoektocht naar 84-jarige vermiste vrouw uit Haren

In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 19 november 2023, 21:45 uur
21:45

Steekpartij bij parkeergarage Haddingestraat in Stad

De politie heeft zondagavond om 21.00 uur een melding gekregen van een steekpartij in de buurt van de Vismarkt in Groningen. Het bleek om een incident bij de parkeergarage aan de Haddingestraat te gaan.
Een persoon is hierbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Een andere persoon is aangehouden. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. Ook is het nog niet duidelijk hoe het met het slachtoffer is.
Politieauto's op de Vismarkt
Politieauto's op de Vismarkt © 112 Groningen
19:45

Politie Stadskanaal houdt verdachte diefstal aan

De politie van Stadskanaal heeft in de nacht van zaterdag op zondag een automobilist aangehouden die wordt verdacht van het plegen van een inbraak. Dit was na een tip van oplettende buurtbewoners. De door de melders omschreven auto werd door de politie staande gehouden. In het voertuig vonden de agenten diverse goederen die van een inbraak afkomstig bleken. De bestuurder is aangehouden en wordt verhoord.
In de omgeving van Onstwedde zijn eerder al meerdere inbraken geweest volgens de politie.
17:50

Zoektocht naar vermiste 84-jarige vrouw uit Haren

De politie in Haren is op zoek naar een vermiste 84-jarige vrouw. Zij is het laatst gezien op zaterdag 18 november, rond 22.00 uur aan de Vondellaan te Haren. Ze is te voet vertrokken en draagt mogelijk een roze halflange gewatteerde jas. Ze is ongeveer 1.65m lang. De politie heeft haar signalement via burgernet en sociale media verspreid.
De politie zoekt samen met een team reddingshonden naar de vrouw. Wat het zoekgebied precies is, kan de politie nog niet zeggen.
Team reddingshonden bij de P+R in Haren
Team reddingshonden bij de P+R in Haren © Persbureau Meter
16:45

Papiercontainer in brand in Roden

Aan de Floralaan bij GBS De Rank is zondagmiddag door onbekende oorzaak brand ontstaan in een papiercontainer. De container staat volledig in de brand. Bij de brand heeft het gebouw, waar de papiercontainer vlakbij stond, geen schade opgelopen.
De brandweer blust de brand in de papiercontainer
De brandweer blust de brand in de papiercontainer © Persbureau Meter
16:23

Rolstoeler te water in Groningen

Aan de Turfsingel in Groningen is zondagmiddag een persoon in een rolstoel in de gracht gevallen. De persoon is door omstanders en de hulpverleningsdiensten uit het water gehaald. Volgens de aanwezige fotograaf is het slachtoffer vervoerd naar het ziekenhuis. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend.
Hulpverleningsdiensten ontfermen zich over de rolstoel
Hulpverleningsdiensten ontfermen zich over de rolstoel © 112 Groningen
10:30

Gewonde ongeluk Winschoten is 18-jarige Stadjer

De persoon die zaterdagavond zwaargewond raakte bij een auto-ongeluk aan de Oosterhavenkade in Winschoten is een 18-jarige man uit Groningen. Hij werd door duikers uit de auto gehaald.
Een 19-jarige man uit Eelde kon zelf uit de auto komen, hij werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
Hulpdiensten op de plaats van het ongeluk
Hulpdiensten op de plaats van het ongeluk © 112 Groningen