Radio Noord op zoek naar nieuw jinglepakket

GRONINGEN - Radio Noord is op zoek naar een nieuw jinglepakket. Het nieuwe jinglepakket wordt de onmisbare schakel tussen alle programma-onderdelen van Radio Noord: nieuws, sport, achtergronden en (Groninger) muziek van de afgelopen vijf decennia.
Radio Noord is druk met het ontwikkelen van de programmering. Bij de vernieuwde programmering speelt de vormgeving een belangrijke rol: jingles bepalen mede de sfeer van onze zender en het beeld dat luisteraars van ons hebben.

Uitgangspunten
Het nieuwe jinglepakket van Radio Noord moet worden gemaakt met -zoveel mogelijk- echte instrumenten; het verbindt actuele onderwerpen met muziek uit heden en verleden; het laat Radio Noord in positieve zin opvallen ten opzichte van concurrenten; het versterkt de positie van Radio Noord als onmisbare en geloofwaardige nieuwsbron en het bestaat het uit elementen die op verschillende manieren met elkaar kunnen worden gecombineerd. De (uiteindelijke) jingles mogen compleet nieuw gecomponeerd zijn of (deels) gebaseerd worden op bestaand materiaal. Het gaat om de kwaliteit en onderlinge verbondenheid van de tracks.

Historie
Het huidige jinglepakket van Radio Noord heeft zijn oorsprong in Amerika, bij radiozender WNIC. De Radio Noord-versie gebruiken we sinds het einde van de jaren '90. Sinds een paar jaar bestaat WNIC niet meer. Daarmee is een einde gekomen aan de regelmatige aanvoer van nieuwe jingles die Radio Noord kan gebruiken.

Afgezien van deze ontwikkelingen in Amerika, vraagt onze eigen programmering om maatwerk in vormgeving. We nodigen componisten, sound-designers en productiebedrijven uit om een 'geluid' voor ons te ontwikkelen.

Uitnodiging
Als je in aanmerking wil komen voor het produceren van het nieuwe jinglepakket van Radio Noord, lees dan bijgevoegde briefing. Demo’s voor dit project kunnen tot en met zondag 20 mei 2012 worden ingestuurd. We stellen het op prijs als je van tevoren laat weten of je wilt deelnemen aan de pitch voor dit project.

Voor vragen en aanmelding kun je terecht bij Gertjan van Stralen, chef muziek van RTV Noord.

Click here for an English version of this article
Meer over dit onderwerp:
radio tv
Deel dit artikel:

Recent nieuws