Donar is niet opgewassen tegen koploper ZZ Leiden

Donar-coach Andrej Stimac op archiefbeeld
Donar-coach Andrej Stimac op archiefbeeld © JK Beeld
Donar was zondag niet opgewassen tegen koploper ZZ Leiden. De Groningse basketballers verloren met acht punten verschil in de Sleutelstad. Het werd 85-77.
De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. In het eerste kwart maakte de thuisploeg zeven punten meer (25-18) en in het tweede bedrijf liep Donar vijf punten in, waardoor het halverwege 43-41 stond.
Donar kwam in het derde kwart nog wel even op gelijke hoogte (53-53), maar na dertig minuten spelen, stond de regerend landskampioen met acht punten voor: 66-58. In het laatste kwart kon Donar niet meer dichterbij komen.

John Meeks blinkt uit

Donar pakte wel veel meer rebounds dan Leiden (22-32), maar leed ook tien keer vaker balverlies (8-18). John Meeks was uitblinker aan de kant van Donar met 22 punten en elf rebounds.

Vijfde plek

Donar staat nu vijfde in de BNXT League met twaalf punten uit acht wedstrijden. Leiden is koploper met vijftien punten. Landstede Hammers (veertien punten), Heroes Den Bosch (dertien punten) en Feyenoord (twaalf punten) staan daar nog tussenin.
De eerstvolgende wedstrijd van Donar is op dinsdag 28 november vanaf 19.30 uur in Martiniplaza. De tegenstander is dan opnieuw ZZ Leiden.