VVD in Groningen doet aangifte van gestolen campagneborden

Er wordt een nieuw spandoek opgehangen
Er wordt een nieuw spandoek opgehangen © Robert Pastoor/RTV Noord
De VVD-afdeling Groningen gaat bij de politie aangifte doen van diefstal en vernieling van campagnemateriaal.
Volgens David Jan Meijer van het Groningse campagneteam worden op grote schaal spandoeken en sandwichborden gestolen of kapot gemaakt. 'Het is veel erger dan bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen. We worden nu geteisterd door diefstal en vernielingen.'

Hele provincie

De VVD'er heeft geen exacte cijfers. 'Maar de signalen komen uit de hele provincie. We hebben als campagneteam gezegd: de maat is nu vol. We willen de campagne graag positief houden. Maar we moeten nu ook een streep trekken', aldus Meijer.
De Groningse VVD-afdeling stapt daarom naar de politie.
Luister hier naar de radioreportage met VVD-campagneleider David Jan Meijer

Vaak op eigen kosten

'Het is ontzettend vervelend dat er mensen zijn die het harde werk van lokale vrijwilligers op deze manier teniet willen doen', aldus Meijer, die zegt dat de lokale VVD-kandidaten hun eigen campagnemateriaal betalen.
Tekst gaat door onder de foto
De wagen waarvan het spandoek meermaals is weggehaald
De wagen waarvan het spandoek meermaals is weggehaald © Robert Pastoor/RTV Noord
'Veel vrijwilligers zijn al weken bezig om spandoeken en borden te plaatsen, vaak op eigen kosten, en worden al vaak binnen een week geconfronteerd met vernielingen, bekladdingen of de diefstal ervan.' De VVD'er heeft geen idee waardoor dit komt. 'Ik kan dit niet verklaren. Zo gaan we in Groningen niet met elkaar om.'

GroenLinks-PvdA

Een week geleden zei GroenLinks-PvdA in de gemeente Midden-Groningen ook te maken te hebben met diefstal van campagnemateriaal. Binnen 24 uur na plaatsing werden daar twaalf van de 35 verkiezingsborden van GroenLinks-PvdA ontvreemd.