liveblog | 20 november

112-nieuws maandag 20 november: Vier drugsdealers opgepakt • Gevonden lichaam is van vermiste vrouw (84) uit Haren

In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 20 november, 20:05 uur
20:05

Twee auto's botsen

Twee auto's zijn tegen elkaar gebotst op de Oude Rijksweg in Scheemda. De politie en ambulance kwamen om de betrokkenen te controleren. De politie doet onderzoek.
Ongeluk Scheemda
Ongeluk Scheemda © ProNews
15:50

Vier drugsdealers aangehouden in Stad

De politie heeft recent bij verschillende acties vier mannen aangehouden voor drugshandel in Groningen. De mannen (20, 21, 32 en 39 jaar oud) werden betrapt op het verkopen van harddrugs. Bij hen werden ook handelsvoorraden en hard- en softdrugs aangetroffen. De politie heeft de aangetroffen drugs in beslag genomen, net als meerdere telefoons. De vier mannen zijn vrijgelaten, maar blijven verdachte in de zaak.
14:25

In water gevonden lichaam is van vrouw uit Haren

Het maandagochtend in het water gevonden lichaam is van de 84-jarige vrouw uit Haren, die sinds zaterdag werd vermist. Dat bevestigt de politie.
Rond kwart over twee werden vrijwilligers via Burgernet bedankt voor het uitkijken en meedenken. 'De vermiste vrouw vanuit Haren is vanmorgen helaas overleden aangetroffen.'
De politie en brandweer zochten zondag al bij het Noord Willemskanaal in Groningen. Vanochtend werd de zoekactie doorgezet, bij de Hoornsedijk ter hoogte van de Laan Corpus den Hoorn. De nabestaanden van het slachtoffer zijn inmiddels door de politie ingelicht.
Een scherm bij het water aan de Hoornsedijk in Stad
Een scherm bij het water aan de Hoornsedijk in Stad © Persbureau Meter
12:15

17-jarige vrouw aangehouden voor steekpartij Haddingestraat

De politie heeft een 17-jarige vrouw uit Stad aangehouden voor de steekpartij aan de Haddingestraat in het centrum van Groningen. Daarbij raakte een 19-jarige man uit de stad ernstig gewond.
De politie kreeg de melding van de steekpartij om 21.00 uur zondagavond. Het slachtoffer werd zwaargewond aangetroffen bij de parkeergarage in de straat. Hij werd direct naar het ziekenhuis gebracht.
De politie gaat ervan uit dat de verdachte en slachtoffer elkaar kenden.
Een gevonden tas in de parkeergarage aan de Haddingestraat in Groningen
Een gevonden tas in de parkeergarage aan de Haddingestraat in Groningen © ProNews
11:25

Politie haalt lichaam uit water bij Hoornsedijk

De politie en brandweer hebben een lichaam uit het water gehaald bij de Hoornsedijk, ter hoogte van de Laan Corpus den Hoorn in Groningen. Dat is gebeurd achter zichtschermen die door de hulpdiensten zijn neergezet. De brandweer kwam op de locatie af met een duikteam. Het fietspad is grotendeels afgezet.
Zondag en opnieuw deze ochtend meldde de politie dat een 84-jarige vrouw uit Haren sinds zaterdag wordt vermist. Naar haar werd gisteren al bij het Noord Willemskanaal gezocht. Het is niet duidelijk of de huidige zoekactie met die vermissing te maken heeft. Wel heeft de politie de tweet met een oproep voor de vermiste vrouw inmiddels verwijderd.
De politie en brandweer doen onderzoek aan de Hoornsedijk in Stad
De politie en brandweer doen onderzoek aan de Hoornsedijk in Stad © ProNews
10:00

Alcoholcontrole Westerkwartier levert vijf aanhoudingen op

In het Westerkwartier zijn afgelopen weekend vijf bestuurders meegenomen voor rijden met drank op. Een 55-jarige bewoner van de gemeente Borger-Odoorn verloor daarbij zijn rijbewijs, nadat hij om 1.00 uur 's nachts in Midwolde zwaar onder invloed reed. Ook een 34-jarige inwoner van Valburg die zaterdagavond om 23.30 uur op de Kolonieweg in Opende reed, moest zijn rijbewijs inleveren.
Een 42-jarige bestuurder zonder rijbewijs en zonder vaste woonplaats kreeg een proces verbaal voor slingerend en onder invloed rijden op de Boerakkerweg in Niebert.